Boeksuggesties

Boeken zijn voor mij een belangrijke bron van inspiratie. Hieronder staat een aantal van mijn favoriete boeken. Ik hoop dat enkele daarvan ook jou nieuwe inzichten of inspiratie geven. In de literatuurlijst vind je nog meer boeksuggesties.


Marshall B. Rosenberg 'Taal van de vrede’.
Dit boek heeft me diep geraakt evenals de ontmoetingen met de grondlegger van Geweldloze Communicatie zelf. Hij laat zien wat de enorme kracht is van verbinding maken met jezelf en de ander. Wat het voor mij nog waardevoller maakt is het 4 stappen proces om vrede te bereiken in jezelf, je relaties en de gemeenschappen waar je deel van uitmaakt. Naar webwinkel >>

Barack Obama ‘De herovering van de Amerikaanse droom’. Vooral de tekst over waarden en dan met name zijn woorden over empathie ervaar ik als hoopgevend. Lees een passage >>


Dalai Lama 'An open heart'. Dit boek geeft handvatten om mededogen te cultiveren. Maar, zoals de Dalai Lama aangeeft, uiteindelijk gaat het niet om methoden en technieken, maar om hoe gemotiveerd je bent om je hart te openen.

Paulo Coelho 'De alchemist'. Dit boek is een aansporing om achter je dromen aan te gaan. Op zoek naar de schat die dit leven voor jou in petto heeft. De betekenis van jouw leven. Ik las het voordat ik mijn baan opzegde en naar Brazilië vertrok. Op zoek naar mijn schat.

Stephen Covey 'The 7 habits of highly effective people'. De nadruk op waarden en principes spreekt me aan in dit boek. Evenals de concrete handvatten die hij aanbiedt. Het werken met de ‘personal mission statement’ en zijn weekplanning leveren mij nog steeds veel op.Vul hier je e-mailadres in voor de nieuwsbrief:
logo CNVC De trainers van Ai-opener zijn gecertificeerd door het 'Center for Nonviolent Communication'..

KMO