Jubileumeditie: de 25e jaaropleiding De Reis

Voorjaar 2018 start voor de 25e keer de training De Reis. Deze training is

  • Gericht op het leren van Geweldloze Communicatie op een diepgaand niveau
  • Gericht op het integreren van Geweldloze Communicatie in je (professionele) leven
  • een deeltraject van het proces om gecertificeerd trainer te worden

In deze training, die van start gaat op 15 maart 2018, gaan we met een vaste groep gedurende een aantal maanden op ontdekkingsreis om Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven. Om deze 25e editie extra feestelijk en vervullend te maken, zullen verschillende gecertificeerde trainers van Ai-opener invliegen! Je reisleider en vaste trainer is Christiaan Zandt.


Jaartraining De Reis

Reisplan

Het reisplan van de jaaropleiding ziet er als volgt uit:

Blok 1, 15 t/m 17 maart 2018: ‘Op weg’
In dit openingsblok stippelt ieder zijn eigen pad uit voor de reis én verbinden we ons met de gezamenlijke tocht. Gasttrainer op 17 maart: Tineke Hertsenberg.

Blok 2, 19 en 20 april 2018: ‘De afdaling’
Tijdens deze tweedaagse ga je aan de slag met de oordelen over jezelf en wat dat zegt over je dieperliggende gevoelens en behoeften: op zoek naar jouw kern. Gasttrainer op 19 april: Dionne Verbeet.

Blok 3, 24 en 25 mei 2018: ‘Door berg en dal’
Dit derde blok is vooral gericht op het helder krijgen van de beelden die je hebt over anderen en het effect hiervan op je (professionele) relaties.

Blok 4, 29 en 30 juni 2018: ‘Op eigen kracht’
Gedurende het vierde blok ligt de nadruk op het in je eigen kracht (gaan) staan en wat je in de wereld neer wil zetten op persoonlijk en/of professioneel terrein. Gasttrainer op 29 juni: Dionne Verbeet.

Blok 5, 30 augustus t/m 1 september 2018: ‘De terugkeer’
Het afsluitende blok is gericht op het integreren van het geleerde door stil te staan bij je eigen reisverhaal en hoe je dit concreet vorm gaat geven in je dagelijkse (werk)leven. Gasttrainers: Martin van der Meulen, Dionne Verbeet en Tineke Hertsenberg.


Reisdoelen

Je bent van harte welkom op deze reis als je één of meer van de volgende doelen hebt:

  • Je wilt je bewustzijn over jezelf en je handelen vergroten
  • Je wilt Geweldloze Communicatie inzetten in je werk (bijvoorbeeld als trainer, verpleegkundige, consultant, leidinggevende, leraar, coach, opbouwwerker, ondernemer etc.)
  • Je wilt je (professionele) relaties verdiepen en daarbij Geweldloze Communicatie toepassen
  • Je wilt in het ‘hier en nu’ je eigen behoeften helder neerzetten én open blijven voor de behoeften van de ander in een ondersteunende groep
  • Je wilt een stap maken om gecertificeerd trainer te worden

Vorm van de jaaropleiding

Jaartraining De Reis

In de jaaropleiding gaat het erom Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven. Daarom zal de nadruk tijdens alle oefeningen en interacties liggen op het toepassen van het proces van Geweldloze Communicatie én het bewustzijn daarvan voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We zullen afwisselend werken met de gehele groep, in kleine groepjes, tweetallen en individueel. Er zullen intervisie groepen worden gevormd waarmee ook tussen de blokken wordt gewerkt aan de thema’s die op dat moment aan de orde zijn.


Voor deze jubileumeditie verzorgen verschillende trainers van Ai-opener onderdelen van de training. Dit biedt deelnemers een unieke gelegenheid om kennis te maken met de verschillende manieren waarop de trainers Geweldloze Communicatie integreren in hun communicatie en samenwerking!


Informatie over de trainer

Christiaan Zandt

Mijn naam is Christiaan Zandt (1974) en ik zal jullie reisleider zijn tijdens deze reis. Ik werk als mediator en trainer. Met een knipoog (en een glimlach) noem ik mezelf wel eens 'empathie facilitator' – bij al mijn werkzaamheden ondersteun ik namelijk mensen in hun natuurlijk vermogen om contact te maken met wat ten diepste speelt in ieder moment, voorbij verschillen die aan de oppervlakte kunnen zorgen voor gedoe. Toen ik in 2006 in aanraking kwam met het gedachtegoed en het model van Geweldloze Communicatie sloten die voor mij naadloos hierop aan. Het werk van Marshall Rosenberg helpt mij vooral om verbinding met mezelf en anderen te praktiseren.


Praktische informatie

Aantal deelnemers: maximaal 19

Voorbereiding: we verzoeken alle deelnemers om voor aanvang van De Reis minimaal 4 dagen training Geweldloze Communicatie bij een gecertificeerde trainer te hebben gevolgd.

Locaties en data:
Blok 1, 15 t/m 17 maart 2018: Buitengoed Fredeshiem in Steenwijk
Blok 2, 19 en 20 april 2018: Stayokay Soest
Blok 3, 24 en 25 mei 2018: Stayokay Soest
Blok 4, 29 en 30 juni 2018: Stayokay Soest
Blok 5, 30 augustus t/m 1 september 2018: Buitengoed Fredeshiem in Steenwijk

Tijdstippen:
Blok 1 en 5 starten om 10.00 uur op de eerste dag en eindigen om 16.00 uur op dag drie. Blok 2, 3 en 4 beginnen iedere dag om 9.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Studiebelasting: Contacturen: 85, voorbereidingsuren: ± 25

Prijzen:
1. De deelnameprijs voor het jaartraject ‘De Reis’, bestaande uit 12 dagen training, bedraagt voor particulieren € 1825,-. Voor deelnemers van wie het bedrijf/de organisatie deelname betaalt is de prijs € 3900,- (vrijgesteld van BTW). Als je zelfstandige bent (ZZP-er, freelancer etc.) bedraagt het tarief € 2400,- (vrijgesteld van BTW).
2. De prijs voor het verblijf tijdens het eerste en laatste blok bedraagt € 480,-. Dit is inclusief vier overnachtingen plus alle maaltijden en koffie/thee tijdens de driedaagse blokken.
Tijdens de tweedaagse blokken zijn lunch/koffie/thee inbegrepen en de overnachting niet. Er zijn verschillende mogelijkheden als je wel in de buurt wilt overnachten.

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 40% van het nettobedrag laten subsidiëren.


Inschrijving:
Ai-opener ontvangt je inschrijving graag voor 1 februari 2018 ter ondersteuning van de planning. Bij inschrijving voor 1 februari 2018 (inclusief aanbetaling) ontvang je € 75,- korting. Je schrijft je in door een aanbetaling van € 100,- over te maken en het inschrijfformulier in te vullen.

Annulering:

  • Bij annulering door de deelnemer voor 1 februari 2018 wordt het betaalde bedrag teruggestort minus de aanbetaling van € 100,-.
  • Bij annulering na 1 februari 2018 wordt het betaalde bedrag minus de aanbetaling van € 100,- teruggestort als je zelf een andere betalende deelnemer vindt of je plaats door iemand van de wachtlijst kan worden ingenomen.

Meer informatie

Voor praktische informatie over jaartraining De Reis kun je contact opnemen met Ingrid Bouland op 010-4650068 of een e-mail sturen naar info@ai-opener.nl. Voor inhoudelijke informatie kun je Christiaan Zandt bellen op 06-38787461 of e-mailen via christiaan@ai-opener.nl.Vul hier je e-mailadres in voor de nieuwsbrief:
logo CNVC De trainers van Ai-opener zijn gecertificeerd door het 'Center for Nonviolent Communication'.

KMO