logo

15 jaar jubileum

Ai-opener is opgericht op 1 januari 2004. Dat betekent dat we dit cursusjaar 15 jaar bestaan! In die jaren hebben we zo’n 10.000 mensen getraind in Geweldloze Communicatie. En aan de wieg gestaan van het GC-festival, de webwinkel, de kring, levenverrijkend onderwijs en het laatste bezoek van Marshall Rosenberg aan Nederland.

Dat vieren we uitgebreid; met een nieuwe website, een feestdag op 11 oktober, speciale internationale trainingen, een buitengewone onderwijsmiddag op 15 februari en met jou. Vier je mee?

Internationale trainingen

In dit jubileumjaar stoppen we extra energie in het organiseren van internationale NVC-trainingen met buitenlandse collega’s. Idee daarachter is om iedereen in het Nederlands taalgebied die al basiskennis heeft van Geweldloze Communicatie de gelegenheid te geven tot inspiratie zonder daarvoor ver te hoeven reizen.

Op 6 februari was de aftrap met de driedaagse training ‘Intention and Attention as Keys to NVC’ door Ruud Baanders en Bridget Belgrave. Hier vind je de ervaringen van Anne en die van Diana, deelneemters aan deze training.

Gelukkig komen er nog meer buitenlandse collega’s langs. Zo heeft Christiaan Zandt Gina Lawrie op 10 en 11 mei uitgenodigd voor de training ‘Innerlijke helderheid als levensoefening’. En geeft hij op 11 en 12 juni een training met Ike Lasater getiteld ‘Reconnecting to joy’. Daarnaast hebben Eva Schneijderberg en Dionne Verbeet Kirsten Kristensen naar Nederland gehaald voor de onderwijstraining ‘Education for life with NVC’. Deze is een vervolg op haar eerdere training in augustus 2017.

Als je meer wilt weten over de trainingen kun je contact met ons opnemen via mail of door te bellen naar 010-4650068. Ook als je zorgen hebt over de taal is het wellicht handig om even verbinding te maken. Onze ervaring is dat we daarvoor oplossingen hebben die naar tevredenheid werken. Zeker omdat er bij alle trainingen een Nederlandse co-trainer of assistent is.

Onderwijsmiddag: aanzet tot actie!

Vanwege onze betrokkenheid en specifieke aanbod voor het onderwijs hebben we vorig jaar de onderwijsmiddag nieuw leven ingeblazen. Tot onze blijde verrassing kwamen daar ruim 50 onderwijsprofessionals op af. Met het jubileum in gedachten wilden we daar dit jaar nog een schepje bovenop doen. Vandaar dat we Thomas d’Ansembourg, auteur van het boekje ‘Vrede kun je leren’ hebben uitgenodigd. En dat inspireerde  zo’n 85 mensen uit het onderwijs om naar Rotterdam te komen. Een deel gaf aan speciaal voor Thomas d’Ansembourg te komen, Anderen kwamen omdat ze de bijdrage van Verbindende Communicatie aan het onderwijs wilden proeven en/of met collega’s uit het onderwijsveld ervaringen wilden uitwisselen.

In zijn lezing maakte Thomas duidelijk hoe belangrijk het is om niet alleen te hopen op vrede. Maar om er daarnaast ook bewust voor te kiezen, het te leren, om door te zetten en er tijd aan te besteden! Dat gaat verder dan persoonlijke ontwikkeling. Het gaat om sociale ontwikkeling. En in onderstaand video fragment riep Thomas ons allemaal op om op de deur van iedere school te kloppen zodat kinderen/jongeren de tools leren om bij te kunnen dragen aan vrede. Lees meer >>

 

Als je meer wilt weten over ons ‘gewone’ aanbod kun je direct door naar de agenda.

Informatie of advies INFO
Soms wil je even overleggen over je vraag. Dat kan.
CONTACT