logo

15 jaar jubileum

Ai-opener is opgericht op 1 januari 2004. Dat betekent dat we dit cursusjaar 15 jaar bestaan! In die jaren hebben we zo’n 10.000 mensen getraind in Geweldloze Communicatie. En aan de wieg gestaan van het GC-festival, de webwinkel, de kring, levenverrijkend onderwijs en het laatste bezoek van Marshall Rosenberg aan Nederland. Dat willen we uitgebreid vieren; met een nieuwe website, een feestdag op 11 oktober, speciale internationale trainingen, een buitengewone onderwijsmiddag op 15 februari en met jou. Vier je mee?

Internationale trainingen

In dit jubileumjaar stoppen we extra energie in het organiseren van internationale NVC-trainingen met buitenlandse collega’s. Idee daarachter is om iedereen in het Nederlands taalgebied die al basiskennis heeft van Geweldloze Communicatie de gelegenheid te geven tot inspiratie zonder daarvoor ver te hoeven reizen.

Allereerst hebben we Kirsten Kristensen opnieuw uitgenodigd. Vorig jaar gaf zij een tweedaagse training waar zij haar ervaring met Geweldloze Communicatie in het onderwijs deelde. Alle 20 deelnemers waren daar zeer enthousiast over. In mei geeft ze daarom een verdiepingstraining die een vervolg is op de vorige training getiteld ‘Education for life with NVC’.

Daarnaast komen Bridget Belgrave en Ruud Baanders in februari naar Nederland voor een driedaagse training over een onderwerp dat hen na aan het hart ligt: ‘Intention and attention as keys to NVC’.

Naast deze twee trainingen die vastliggen verwachten we nog 1 of 2 andere internationale trainingen aan te kunnen bieden.

Onderwijsmiddag

Vanwege onze betrokkenheid en specifieke aanbod voor het onderwijs hebben we vorig jaar de onderwijsmiddag nieuw leven ingeblazen. Tot onze blijde verrassing kwamen daar ruim 50 onderwijsprofessionals op af. Met het jubileum in gedachten willen we daar dit jaar nog een schepje bovenop doen. Vandaar dat we Thomas d’Ansembourg hebben uitgenodigd. Op vrijdag 15 februari geeft hij een lezing over zijn boekje ‘Vrede kun je leren’. Verder zijn er die middag diverse andere workshops. Hier vind je het volledige programma en kun je je inschrijven.

Ai-opener feestdag

Op donderdag 11 oktober hebben we feest gevierd: een gratis middag met workshops en aansluitende borrel op ons hart/hoofdkantoor in Rotterdam. Iedereen die Geweldloze Communicatie en Ai-opener een warm hart toedraagt was van harte uitgenodigd. En zo’n 80 mensen hebben daar gehoor aan gegeven.
Aansluitend hebben we ook nog een diner gehad met 30 collega-trainers in Geweldloze Communicatie om met elkaar het 15 jarig jubileum van Ai-opener te vieren.
Als je er niet bij bent geweest en toch iets mee wil krijgen van die dag verwijzen we je graag naar het blog van Ingrid Bouland. Zij heeft haar ervaring beschreven van de workshop ‘Zelfverbinding in het dagelijks leven’.

Als je meer wilt weten over ons ‘gewone’ aanbod kun je direct door naar de agenda.

Informatie of advies INFO
Soms wil je even overleggen over je vraag. Dat kan.
CONTACT