logo

Ai-opener oogstfeest

Op maandag 18 november ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan ons oogstfeest! Ter afsluiting van ons jubileumjaar willen we met iedereen die Ai-opener een warm hart toedraagt oogsten wat Geweldloze Communicatie je brengt of heeft gebracht. Regelmatig horen we van deelnemers hoe hun leven, door toepassing van Geweldloze Communicatie, is veranderd. Deze middag besteden we aandacht aan al die ervaringen: om te delen, van elkaar te leren en om te vieren.

Ons idee is om dat aan de hand van een viertal thema’s te doen:

  • Hoe zijn mijn familierelaties (met kinderen, partner en andere familieleden) veranderd?
  • Hoe ben ik, ondersteund door Geweldloze Communicatie, weer teruggekomen bij energie, levenslust en spelen?
  • Aan welke veranderingen in mijn organisatie heb ik bijgedragen?
  • Wat heb ik bijgedragen aan mezelf, anderen en/of het grotere geheel?

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:
13.00 Inloop / Ontvangst
13.30 Opening en ontmoeting (plenair)
15.00 Pauze
15.30 Oogsten in kleine groepen
17.00 Borrel

In de ‘kleine groepen’ kun je kiezen uit:

Spelen – met Christiaan Zandt

Er is een lied van Marshall Rosenberg (https://www.youtube.com/watch?v=bwekiNlrA4U, vanaf 8:35) waarin hij de levenslessen bezingt die hij van zijn grootmoeder meekreeg: “Feed the hungry, heal the sick, then take a rest. Never walk when you can dance, make your home a cosy nest.” Blijdschap borrelt in me op bij deze passage. En dan vooral bij die aansporing om niet te lopen, wanneer je ook kunt dansen! Dansen! Ik loop geregeld het vuur uit mijn sloffen, of fluister mezelf in dat ik in de pas moet lopen, om ervoor te zorgen dat niet alles in de soep loopt. Of om te voorkomen dat ik tegen de lamp loop. Geweldloze Communicatie heeft mij de afgelopen jaren ondersteund om te dansen en te spelen in situaties waar dat niet voor de hand lag. Waar dat gebeurde, leidde dat levendigheid en verbinding. In deze groep oogsten we met elkaar de speelruimte en de levenslust die je, met geweldloze communicatie als danspartner, hebt ontdekt!

Oogsten en Vieren hoe doe je dat? – met Tineke Hertsenberg en Dionne Verbeet

Van huis uit ben ik niet gewend om te oogsten, ietwat introvert beleefde ik vervulling van binnen en ongenoegen ook. 

Wat doet oogsten uitspreken met jou/mij. We worden stil en met verschillende werkvormen gaan we oogsten wat Geweldloze Communicatie ons gebracht heeft 

in werk, privé of voor jezelf. En wat betekend oogsten voor jou en de mensen om je hen, in de verschillende contexten? Welke manieren/gewoontes heb je om te oogsten.

 

Informatie over andere groepen volgt z.s.m.

Deelname aan ons oogstfeest is gratis. Iedereen die Geweldloze Communicatie en Ai-opener een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Om voldoende verbinding te kunnen ervaren met iedereen willen we het aantal mensen beperken tot maximaal 120. Daarom de vraag om je zo snel mogelijk in te schrijven als je wilt komen zodat we een beeld hebben van het aantal deelnemers.

Locatie

Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA  Rotterdam

Meer informatie

Bel (010-465 00 68) of mail ons voor meer informatie.

15 jaar jubileum INSPIRATIE
Ai-opener bestaat 15 jaar. Dat willen we vieren door inspiratie te delen. Vier je mee?
Naar jubileum-pagina