[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1489757465967{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_custom_heading text=”Ai-opener oogstfeest” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1567080399626{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1588086164612{margin-bottom: 10px !important;}”]Voor de zomer al aangekondigd en nu dan concreet: op maandag 18 november ben je van harte uitgenodigd om als onze gast deel te nemen aan het oogstfeest!

Ter afsluiting van ons jubileumjaar willen we met iedereen die Geweldloze Communicatie en Ai-opener een warm hart toedraagt, stilstaan en oogsten wat Geweldloze Communicatie je heeft gebracht. Wat is de impact van Geweldloze Communicatie op jouw leven? Hoe leef, werk en speel je anders sinds je met Geweldloze Communicatie in aanraking bent gekomen?

Deze middag besteden we aandacht aan al die ervaringen: om te delen, van elkaar te leren en om te vieren.

Thema’s die in de workshops aan bod komen zijn:

  • Hoe ben ik, ondersteund door geweldloze communicatie, weer teruggekomen bij energie, levenslust en spelen?
  • Aan welke veranderingen in mijn organisatie heb ik bijgedragen?
  • Hoe zijn mijn relaties (met kinderen, partner en anderen) veranderd?

Je bent bij ons te gast, deelname is gratis!

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:
13.00 Inloop / Ontvangst
13.30 Opening en ontmoeting (plenair)
14.30 Pauze
15.00 Oogsten in kleine groepen
16.30 Opgedane inspiratie en eventuele prikkel tot actie, plenair delen
17.00 Drankje

In de ‘kleine groepen’ kun je kiezen uit:

 

Terugkomen bij levenslust en spelen – met Christiaan Zandt en Dionne Verbeet

Er is een lied van Marshall Rosenberg (https://www.youtube.com/watch?v=bwekiNlrA4U, vanaf 8:35) waarin hij de levenslessen bezingt die hij van zijn grootmoeder meekreeg: “Feed the hungry, heal the sick, then take a rest. Never walk when you can dance, make your home a cosy nest.” Blijdschap borrelt in me op bij deze passage. En dan vooral bij die aansporing om niet te lopen, wanneer je ook kunt dansen! Dansen! Ik loop geregeld het vuur uit mijn sloffen, of fluister mezelf in dat ik in de pas moet lopen, om ervoor te zorgen dat niet alles in de soep loopt. Of om te voorkomen dat ik tegen de lamp loop. Geweldloze Communicatie heeft mij de afgelopen jaren ondersteund om te dansen en te spelen in situaties waar dat niet voor de hand lag. Waar dat gebeurde, leidde dat tot levendigheid en verbinding. In deze groep oogsten we met elkaar de speelruimte en de levenslust die je, met Geweldloze Communicatie als danspartner, hebt ontdekt!

 

Oogsten en Vieren hoe doe je dat? – met Tineke Hertsenberg en Eva Schneijderberg

Van huis uit ben ik niet gewend om te oogsten, ietwat introvert beleefde ik vervulling van binnen en ongenoegen ook. 

Wat doet oogsten uitspreken met jou/mij? We worden stil en met verschillende werkvormen gaan we oogsten wat Geweldloze Communicatie ons gebracht heeft  in werk, privé of voor jezelf. En wat betekent oogsten voor jou en de mensen om je heen, in de verschillende contexten? Welke manieren/gewoontes heb je om te oogsten?

 

Bijdragen aan verandering van mensen en organisaties – met Martin van der Meulen

Een aantal van jullie heeft misschien wel eens van ‘giraffe juice’ gehoord. Marshall Rosenberg gebruikte die term om aan te geven hoeveel energie het kan geven om terug te horen hoe jij hebt bijgedragen aan andermens groei of welzijn. Naast dat bijdragen op zich al een vervulde behoefte is geeft het nog meer brandstof als iemand je dat ook nog eens vertelt.

Hetzelfde geldt als je zelf woorden geeft aan wat je hebt bijgedragen, bijvoorbeeld in je organisatie. Of van anderen hoort over hun bijdrage aan verandering. En dat is wat we in deze groep gaan oogsten. Omdat onze ervaring is dat je die energie soms hard nodig kan hebben om de dingen te blijven doen waarin je gelooft. Én verandering op veel vlakken in de maatschappij zo hard nodig is.

 

Deelname aan ons oogstfeest is gratis. Iedereen die Geweldloze Communicatie en Ai-opener een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Om voldoende verbinding te kunnen ervaren met iedereen willen we het aantal mensen beperken tot maximaal 120. Daarom de vraag om je zo snel mogelijk in te schrijven als je wilt komen zodat we een beeld hebben van het aantal deelnemers.

Locatie

Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA  Rotterdam

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Inschrijven” style=”custom” custom_background=”#f26722″ custom_text=”#ffffff” i_icon_fontawesome=”fa fa-handshake-o” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.ai-opener.nl%2Finschrijven%2F|||” css=”.vc_custom_1523393489707{margin-top: 20px !important;}”][/vc_column][/vc_row]