logo

Als verbinding een worsteling is – Geweldloze communicatie beoefenen in nabije relaties

Met al je enthousiasme over geweldloze communicatie, en na al die trainingsdagen hoor je ‘het’ zo langzamerhand toch te kunnen? Toch?

Dagen training gevolgd, enthousiast en geraakt zijn over wat geweldloze communicatie je biedt …. En dan in de privé sfeer of op je werk merken dat het ondanks al je vaardigheden en inspiratie niet lukt om te verbinden zoals je eigenlijk zou willen! Met een goede vriend of je partner val je terug in oude patronen, stopt het luisteren sneller en floept er zomaar ‘Ja, maar jij…’ uit in plaats van een verzoek. Met de kinderen krijgt opvoeding voorrang boven verbinding, en op het werk gaat het toch in de eerste plaats om een professionele houding. Het risico is, dat je je terugtrekt in oordelen over jezelf en de ander, afstand ervaart, minder vertrouwen hebt in je eigen kunnen en zo het plezier kwijtraakt van leren en experimenteren.

Van ‘hoe hoort het?’ naar ‘wat verbindt?’

“Het is in een relatie geven en nemen, en niemand is perfect.”

“Je moet als ouder toch ook de verantwoordelijkheid nemen voor de opvoeding van je kinderen.”

“Je neemt op het werk toch niet zo snel de tijd om na te gaan wat er werkelijk leeft onder de oppervlakte.”

De kern is niet of deze uitspraken wáár zijn, maar of ze je werkelijk brengen waar je naar op zoek bent: meer verbinding. We hebben soms niet door hoe subtiel onze verwachtingen en beelden inwerken op verbinding met de mensen met wie we dag in dag uit samenleven en samenwerken. En tegelijkertijd mérken we de effecten wel: we slikken onze woorden in omdat dat zo hoort, of spugen ze vol vuur uit omdat dat terecht is. Met als gevolg meer gedoe, meer eenzaamheid, meer frustratie als we merken dat het op andere plekken wél lukt om verbinding te maken. Zolang we onszelf vertellen ‘hoe het hoort’, wat ‘geweldloos’ is en wat niet en wie zijn schuld het is dat er geen verbinding ontstaat, is de kans groot dat de machteloosheid, moedeloosheid en frustratie blijven groeien op ieder moment dat we niet de verbinding ervaren die we zoeken.

Onderwerpen tijdens de training

We bieden in deze twee dagen verschillende oefeningen en oefensituaties waarin je kunt experimenteren met het leven en vormgeven van geweldloze communicatie als je in de greep bent van aannames, oude patronen en gewoontes, privé of op het werk. Onderwerpen die we in ieder geval aanbieden, zijn:

  • Hoe ontmantel ik mijn ideeën over ‘hoe het hoort’?
  • Hoe waardeer ik wat ik al doe en waar verbinding al ontstaat?
  • Hoe kom ik uit de verdediging in een oefen- en experimenteer-stand?
  • Hoe neem ik de ruimte om stil te staan en stil te zijn?
  • Hoe vat ik moed om iets op tafel te leggen?
  • Hoe benut ik de kunst van verzoeken doen?

Bij ieder van deze onderwerpen bieden we principes aan vanuit het gedachtengoed van Geweldloze Communicatie, werken we in kleine groepjes aan de hand van specifieke vragen en opdrachten met praktijksituaties en reiken we concrete handvatten aan.

Trainers

Deze trainingen worden gegeven door Dionne Verbeet en Christiaan Zandt. Zij zijn internationaal gecertificeerd als trainers in Geweldloze Communicatie.

Data en locatie

Grenzen en begrenzen: Donderdag 13 en vrijdag 14 oktober 2022 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG  te Soest
Dansen met intense emoties: Dinsdag 15 en woensdag 16 november 2022 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG  te Soest
Als verbinding een worsteling is: Donderdag 26 en woensdag 27 januari 2023 in Stayokay Bunnik, Rhijnauwenselaan 14, 3981 HH Bunnik
NVC en spiritualiteit: 3 en 4 april 2023 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG te Soest
Dansen met intense emoties: 15 en 16 juni 2023 in omgeving Utrecht, locatie nog te bepalen

Praktische informatie

De training is van 09:15 – 16:30 uur. Het minimum aantal deelnemers is 6.

Niveau: Gevorderde
Voorkennis: Minimaal 16 dagen eerdere training in Geweldloze Communicatie bij een gecertificeerde trainer.
Contacturen: 13
Voorbereidingsuren: Geen

Investering

Prijs voor particulieren € 340,-, voor ZZP-ers € 470,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 845,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW en zijn inclusief koffie/thee, lunches en studiematerialen.

Korting 1: Wanneer je voor meerdere modules inschrijft, ontvang je een korting: Als particulier betaal je dan € 285,- per module, als ZZP-er € 420,- en als bedrijf € 745,-.

Als je meedoet met je oefengroep van minimaal 4 personen, krijg je nog een extra korting van 10%! Hoe leuk is dat: samen blijven leren met mensen die je al kent?!

Wil je meedoen, maar zijn de kosten de belemmering om je in te schrijven? Neem dan even contact op: Wij staan ervoor open om hierover een gesprek te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt!

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook 'onlive' trainingen.
Naar live-webinars