logo

Dansen met intense emoties

Woede, schaamte, schuld, depressie… Marshall Rosenberg noemde ze ‘vier vrienden’. Vrienden, omdat ze ons erop wijzen dat we met onze aandacht zijn bij denken dat ons verwijdert van het Leven in ons. Maar wat kan het lastig zijn om deze en andere vrienden te herkennen, terwijl we overvallen worden door de intensiteit van gevoelens!

Geweldloze Communicatie, met al zijn bruikbare handvatten rond taal, gaat ook over aanwezig kunnen zijn bij wat er NU gebeurt. Voelen kan om allerlei redenen moeilijk zijn. Voor sommigen van ons is niet voelen een manier van overleven geworden. Voor anderen maken overtuigingen die we hebben aangeleerd het lastig om een gevoel te erkennen: als ik boos word, verlies ik de steun van mensen die me dierbaar zijn, bijvoorbeeld. Of: verdriet hoor je niet te laten zien.

Onderwerpen tijdens de training

In deze training reiken we oefeningen aan om op een veilige manier te ontdekken wanneer emoties voor ons intens worden, hoe we terug kunnen komen bij verbinding in onszelf en van daaruit ook weer verbinding kunnen maken met de wereld om ons heen. We werken met reflectie, uitwisseling in kleine groepjes en gebruiken de dansvloeren die zijn ontwikkeld door Gina Lawrie en Bridget Belgrave. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Gevoelens als signalen
  • Quasi-gevoelens en oordelen als ingang naar gevoelens
  • Dansvloeren
  • Coregulatie bij intense emoties
  • Screaming in giraffe – verbindend uiten
  • Gevoelens verwoorden (of niet)

Ervaring van deelnemer

Het ontroert me nog steeds dat ik 2 dagen in zulke goede, warme handen was bij Dionne en Christiaan want mijn ‘intense emoties’ zagen er helemaal anders uit dan ik had verwacht.
Dankbaar voor deze hartverwarmende ervaring waar leren, groeien, inspiratie en zorg hand in hand gingen.

Trainers

Deze trainingen worden gegeven door Dionne Verbeet en Christiaan Zandt. Zij zijn internationaal gecertificeerd als trainers in Geweldloze Communicatie.

Data en locatie

Grenzen en begrenzen: Donderdag 13 en vrijdag 14 oktober 2022 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG  te Soest
Dansen met intense emoties: Dinsdag 15 en woensdag 16 november 2022 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG  te Soest
Als verbinding een worsteling is: Donderdag 26 en woensdag 27 januari 2023 in Stayokay Bunnik, Rhijnauwenselaan 14, 3981 HH Bunnik
NVC en spiritualiteit: 3 en 4 april 2023 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG te Soest
Dansen met intense emoties: 15 en 16 juni 2023 in omgeving Utrecht, locatie nog te bepalen

Praktische informatie

De training is van 09:15 – 16:30 uur. Het minimum aantal deelnemers is 6.

Voorkennis: 16 dagen eerdere training in Geweldloze Communicatie
Contacturen: 13
Voorbereidingsuren: Geen

Investering

Prijs voor particulieren € 340,-, voor ZZP-ers € 470,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 845,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW en zijn inclusief koffie/thee, lunches en studiematerialen.

Korting 1: Wanneer je voor meerdere modules inschrijft, ontvang je een korting: Als particulier betaal je dan € 285,- per module, als ZZP-er € 420,- en als bedrijf € 745,-.

Als je meedoet met je oefengroep van minimaal 4 personen, krijg je nog een extra korting van 10%! Hoe leuk is dat: samen blijven leren met mensen die je al kent?!

Wil je meedoen, maar zijn de kosten de belemmering om je in te schrijven? Neem dan even contact op: Wij staan ervoor open om hierover een gesprek te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt!

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook 'onlive' trainingen.
Naar live-webinars