[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1489757465967{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_custom_heading text=”Deepening – Education for Life with NVC” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1535101215195{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;}”][vc_custom_heading text=”De jaren die kinderen/jongeren op school doorbrengen zijn kostbaar. Laten we ze goed gebruiken en onze leerlingen/studenten voorbereiden op een wereld waarin waardering voor diversiteit, interculturele samenwerking en het leven vanuit democratische waarden de sleutel vormt tot een vreedzaam leven op aarde.” font_container=”tag:h4|text_align:left” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1535101521944{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1588086515380{margin-bottom: 10px !important;}”]Click here for English version.

In deze workshop zullen we ons concentreren op de rol van de leraar

De rol van een leraar biedt een unieke kans om studenten te inspireren door de manier waarop we de klas leiden. We kunnen die rol vervullen ten dienste van de groep en studenten inspireren leiderschap te tonen als een kans om te dienen in plaats van een kans om te domineren en onderdrukken.
In deze tweedaagse cursus leren we hoe we bijdrage aan innerlijk leiderschap in leerlingen/studenten door ons innerlijk leiderschap en onze aanwezigheid. Communicatievaardigheden vanuit een partnerschapsparadigma zullen geoefend worden.

Het doel van deze workshop

Leraren de vaardigheden meegeven die nodig zijn om de volgende generatie voor te bereiden op een leven in partnerschap in plaats van overheersing, een leven in samenwerking in plaats van concurrentie, een leven in vrede in plaats van oorlog. Een van de belangrijkste vaardigheden hierbij is het integreren van solide geweldloze communicatie vaardigheden waarmee we bruggen kunnen bouwen in plaats van loopgraven.

De inhoud van deze workshop

Tijdens de twee dagen zal het volgende aan bod komen:

 • Onze eigen visie en droom voor ons werk met leerlingen/studenten, zodat we praktische stappen kunnen ontwikkelen om te zetten richting onze droom.
 • Het oefenen van Geweldloze Communicatie (GC) in een gebalanceerde dialoog, waarbij de nadruk ligt op het leiden en geleid worden vanuit behoeften.
 • Helderheid verkrijgen over de ondersteuning die GC onszelf biedt, zodat we voldoende innerlijke rust kunnen vinden om onze leerlingen/studenten en hun innerlijke leiderschap te verwelkomen.
 • Een plan opstellen met haalbare stappen om GC-waarden in je school te implementeren.
 • Ondersteunen en voorleven van focus verandering: van polarisatie naar het waarderen van onze verschillen. Dit vereist dat we gegrond zijn in onze eigen waarden, terwijl we open en nieuwsgierig naar anderen blijven.
 • Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de vaardigheden om ze te onderzoeken en creatief te worden. We introduceren vaardigheden om met verschillen om te gaan zonder vijandsbeelden en polarisatie te creëren.
 • Onderzoeken van mogelijkheden om tot besluitvorming te komen waarin alle behoeften van belang zijn.
 • Onderzoeken voor onszelf hoe we vrede kunnen sluiten met onze huidige situatie; met de kloof tussen onze dagelijkse realiteit met haar tekortkomingen en onze langetermijndoelen van een wereld die voor iedereen werkt.
 • Deelnemers kunnen met eigen voorbeelden werken en leren een bijdrage te leveren aan ontwikkeling op basis van dialoog en samenwerking.
 • De inhoud en vorm van de training zijn ontworpen in lijn met de visie van GC. Door deze visie in de praktijk voor te leven, hopen we met de training praktische inspiratie te bieden voor manieren om deze visie in je eigen praktijk te integreren.

Onze droom is dat onze studenten:

 • de school verlaten terdege uitgerust voor deelname aan een democratische samenleving.
 • zich veilig zullen voelen, geaccepteerd weten zoals ze zijn en de vaardigheden hebben en het vermogen om anderen te verwelkomen zoals ze zijn.
 • zich vrij voelen om een bijdrage te leveren.

Visie Geweldloze Communicatie in het onderwijs: jongeren ondersteunen bij het ontwikkelen van begrip en vaardigheden die nodig zijn om wijze leden van een wereldwijde gemeenschap te zijn en mede-vormgevers van een vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld.

Wanneer en waar

17 en 18 mei 2019 van 9.15 – 16.30 uur in Rotterdam (Centrum Djoj).
Trainer: Kirsten Kristensen uit Denemarken. Als assistenten aanwezig: Dionne Verbeet en Eva Maria Schneijderberg.

Praktische informatie

Gesproken taal is Engels. Oefeningen kunnen in het Nederlands worden gedaan. Incidentele vertaling is mogelijk, bijv. als je je meer op je gemak voelt om je vraag in het Nederlands te stellen.

De training is voor leerkrachten/docenten en andere betrokkenen bij het onderwijs. Het is een verdiepingstraining wat wil zeggen dat we ervan uitgaan dat je basiskennis hebt van Geweldloze Communicatie (dus bijvoorbeeld een introductietraining, het lezen van het boek van Marshall Rosenberg of het kijken van youtube video’s). Als je twijfelt of je situatie wilt bespreken, neem dan gerust contact met ons op.

Investering: €400 voor particulieren, €550 voor ZZP-ers, €725 voor scholen (inclusief alle materialen, koffie / thee en lunch; de training is vrij van btw).

Mocht je op zoek zijn naar een plek om te overnachten, de trainingslocatie Djoj biedt dit aan in het slaaphuis voor €20 euro per nacht in een slaapzaal, inclusief ontbijt. Neem voor meer informatie hierover en/of om te reserveren rechtstreek contact op met Djoj: info@djoj.nl.

Meer informatie/inschrijven

Voor meer informatie of om je in te schrijven kun je bellen naar 06-123 456 75 of een e-mail sturen naar Ingrid Bouland op mail.

Aanbevolen voorbereiding

Bekijk de 5 films “Culture of Peace in School with NVC”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Inschrijven” style=”custom” custom_background=”#f26722″ custom_text=”#ffffff” i_icon_fontawesome=”fa fa-handshake-o” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.ai-opener.nl%2Finschrijven%2F|||” css=”.vc_custom_1535101577837{margin-top: 20px !important;}”][/vc_column][/vc_row]