logo

Grenzen en begrenzen

Geweldloze Communicatie richt zich op een wereld die werkt voor iedereen, op samen leven en werken op een manier dat ieders behoefte wordt gezien en meetelt. En we leven in een wereld waar voldoende is om ieders behoefte te vervullen. Makkelijk gezegd, toch? En toch ontstaat er iedere dag wel ergens spanning. Wat jij doet, botst met wat iemand anders wil. Wat een ander zegt, gaat over jouw grens. En misschien wel de meest hardnekkige van allemaal: ik verlies soms mijn eigen grenzen uit het oog. Dan werkt de wereld voor iedereen, behalve voor mij.

En daar staan we dan met onze intenties van ‘verbinding’, terwijl ons lijf en onze oordelen schreeuwen tegen een ander: “LAAT ME MET RUST!” of: “ZIE MIJ!” of misschien “HOUD VAN MIJ!”

Onderwerpen tijdens de training

In deze training reiken we oefeningen aan om grenzen op te merken, te ervaren en aan te geven. We verkennen waarom het soms zo moeilijk is om op tijd mijn eigen grenzen te herkennen en aan te geven. En oefenen volop met situaties waarin we in verbinding willen blijven met onszelf en een ander, als grenzen in het geding zijn. We werken met sleutelverschillen uit Geweldloze Communicatie en eigen situaties van deelnemers. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

  • Strekken of verrekken: grenzen herkennen bij mezelf
  • Verzoeken en mededelen: Verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijkheid laten
  • Macht! Of: overgave, rebellie en verbinding bij machtsongelijkheid
  • Rechte rug en zachte buik: stevig zijn vanuit verbinding
  • De nobele kunst van No-do: ‘Nee zeggen’

Ervaring van deelnemer

Zo enthousiast over twee dagen ‘Grenzen en Begrenzen’! Met elkaar oefenen, spelen, leren en inspiratie opdoen onder de deskundige en vooral warme (bege-)leiding van Dionne en Christiaan. De ervaring hoe het voelt ‘nee’ te zegeen en het inzicht dat grenzen duidelijkheid geven, dat begrenzen mij meer zichtbaar maakt …
Voor mij zijn dit handvatten waarmee ik aan de slag kan!

Dankbaar voor deze hartverwarmende ervaring waar leren, groeien, inspiratie en zorg hand in hand gingen.

Trainers

Deze trainingen worden gegeven door Dionne Verbeet en Christiaan Zandt. Zij zijn internationaal gecertificeerd als trainers in Geweldloze Communicatie.

Data en locatie

Grenzen en begrenzen: Donderdag 13 en vrijdag 14 oktober 2022 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG  te Soest
Dansen met intense emoties: Dinsdag 15 en woensdag 16 november 2022 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG  te Soest
Als verbinding een worsteling is: Donderdag 26 en woensdag 27 januari 2023 in Stayokay Bunnik, Rhijnauwenselaan 14, 3981 HH Bunnik
NVC en spiritualiteit: 3 en 4 april 2023 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG te Soest
Dansen met intense emoties: 15 en 16 juni 2023 in omgeving Utrecht, locatie nog te bepalen

Praktische informatie

De training is van 09:15 – 16:30 uur. Het minimum aantal deelnemers is 6.

Voorkennis: 16 dagen eerdere training in Geweldloze Communicatie
Contacturen: 13
Voorbereidingsuren: Geen

Investering

Prijs voor particulieren € 340,-, voor ZZP-ers € 470,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 845,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW en zijn inclusief koffie/thee, lunches en studiematerialen.

Korting 1: Wanneer je voor meerdere modules inschrijft, ontvang je een korting: Als particulier betaal je dan € 285,- per module, als ZZP-er € 420,- en als bedrijf € 745,-.

Als je meedoet met je oefengroep van minimaal 4 personen, krijg je nog een extra korting van 10%! Hoe leuk is dat: samen blijven leren met mensen die je al kent?!

Wil je meedoen, maar zijn de kosten de belemmering om je in te schrijven? Neem dan even contact op: Wij staan ervoor open om hierover een gesprek te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt!

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook 'onlive' trainingen.
Naar live-webinars