[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1489757465967{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_custom_heading text=”Inhoud workshops Community-middag 9 oktober 2020″ font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1600155600481{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1600279309842{margin-bottom: 10px !important;}”]Workshop 1 – Praten over kleur: ongemakkelijk!?

Wanneer je rondkijkt in de GC-kringen waar jij je bevindt, valt het je dan op dat er veelal (of zelfs alleen maar) witte mensen deelnemen? Of dat je in het dagelijks leven bijna geen contact hebt met mensen van kleur? Hoe komt het dat dit zo is? En waarom kan het ongemakkelijk zijn het hierover te hebben?

Praktijk is dat we hier in Nederland te maken hebben grote, structurele en culturele machtsverschillen. Dat ook hier het hebben van een witte huidskleur betekent dat je beschikt over privileges. Privileges die Nederlanders van kleur niet hebben. Tijdens deze workshop willen we het gesprek over kleur met elkaar aangaan. Elkaar ontmoeten in dit ongemak.

Ziya Altmış is werkzaam bij Stichting Ik Wil te Eindhoven. De stichting bouwt aan een inclusieve samenleving, dit wordt ondere andere gedaan door activiteiten, cursussen en trainingen op een laagdrempelige manier aan te bieden. Hiernaast is Ziya al zeven jaar actief binnen de wereld van Geweldloze Communicatie en volgt hij momenteel het certificeringstraject. “Als persoon van kleur zie ik het als mijn taak en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een inclusieve wereld. Dat er ruimte is om deze verhalen en ervaringen te horen”.

Eva Maria Schneijderberg werkt als Gecertificeerd trainer Nonviolent Communication samen met Ai-opener en Levenverrijkend Onderwijs. Door anderen te inspireren met het gedachtegoed van Marshall B. Rosenberg wil zij bijdragen aan duurzamere, barmhartiger en ‘levensdienender’ menselijke relaties op het gebied van persoonlijke verandering, interpersoonlijke relaties, in sociale systemen en structuren. “Als witte medelander onderzoek ik graag mijn eigen positie binnen de structuren die (on)bewust) impact hebben op ongelijkheid binnen onze samenleving om vanuit daar bewuste keuzes te kunnen maken die bouwen aan een wereld die voor iedereen werkt”.

 

Workgroep 2 – Oefengroepen: uitwisselen wat werkt

Voor velen die door Verbindende Communicatie zijn geraakt spelen vragen als:

  • Hoe kan ik mij hierin verder bekwamen?
  • Hoe houd ik de uitgangspunten levendig?
  • En hoe integreer ik dit in mijn leven?

Naast het volgen van verdiepingstrainingen of een integratiejaar (‘De Reis’) is het deelnemen aan oefengroepen een waardevolle leeromgeving.

De workshop gaat over de vragen die opborrelen bij het opzetten van een oefengroep, de link met intervisie en het levendig en effectief houden van een oefengroep. Wat zijn mogelijke vormen van een oefengroep, wie ‘leidt’, wat is de inhoud, hoe sluit je aan bij de verschillende behoeftes? Tineke en Martin delen graag hun ervaring met oefengroepen en zijn benieuwd naar jullie ‘best-practices’ en eigen ervaringen.

Meer informatie over Tineke Hertsenberg en Martin van der Meulen die de bijeenkomst faciliteren en beiden trainer zijn bij Ai-opener, is te vinden op de website.

 

Workgroep 3 – Behoeftes onder de ‘petten’ die we opzetten

Heb je soms ook het idee dat je te veel op je bordje hebt? Dat we vanuit diverse petten (moeder, partner, mentor, coach, vriend(in), student, dochter of zoon van) onszelf van alles opleggen? Tijdens deze workshop gaan Leontine Keijzer-Gango en Jenny Giezeman met de groep aan de slag om met empathie de behoeftes onder al die petten te ontdekken. Want dat is ook wat Verbindende Communicatie de studenten brengt: dat ze door de coach op een niet-veroordelende manier worden begeleid om helderheid te krijgen over hun behoeften…

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Inschrijven” style=”custom” custom_background=”#f26722″ custom_text=”#ffffff” i_icon_fontawesome=”fa fa-handshake-o” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.ai-opener.nl%2Fproduct%2Fcommunity-middag%2F|||” css=”.vc_custom_1600155999431{margin-top: 20px !important;}”][/vc_column][/vc_row]