logo

Intention and Attention as Keys to NVC

met Ruud Baanders en Bridget Belgrave

Click here for English version.

“Denk eens na over wat je intentie is. Raak je verstrikt in de methode of doe je het echt vanuit je intentie, je werkelijke bedoeling? Je wilt niet alleen de stappen gebruiken zonder het bewustzijn.”

Ik heb Geweldloze Communicatie ontwikkeld om mijn aandacht te trainen – om het licht van bewustzijn te laten schijnenn – op plekken die mogelijk opleveren wat ik zoek.

Marshall Rosenberg, grondlegger van Geweldloze Communicatie (NVC)

 

Intentie en aandacht zijn uitermate belangrijk bij Geweldloze Communicatie en zorgen voor een enorm verschil bij het maken van verbinding en resultaten. Ze zijn echter lastiger te herkennen, ontwikkelen en onderhouden dan de communicatievaardigheden over waarnemingen, gevoelens, behoeften en verzoeken.

Een paar jaar geleden wekte dit onze nieuwsgierigheid en doken we hier dieper in. Lezen, onderzoeken en experimenteren. We wilden een manier vinden om onze aandacht en intentie bewuster in onze Geweldloze Communicatie te integreren. We wilden ook een alomvattende benadering ontwikkelen die anderen aansprak, ongeacht hun kosmologie en spiritualiteit.

Vanuit onze ervaringen hebben we deze innovatieve en verkennende workshop ontwikkeld.

De workshop stelt je in staat om:

 • Je begrip en toepassingsmogelijkheden van Geweldloze Communicatie te vergroten.
 • Je eigen inzichten te ontwikkelen over de onderwerpen die we gaan verkennen.
 • Meer helderheid en vermogen te krijgen hoe je jouw intentie en aandacht in Geweldloze Communicatie en je leven gebruikt.
 • Krachtiger te worden in het ontwikkelen van de kwaliteit van relaties die je wilt en de wereld waarin je leeft.

We onderzoeken:

 • Wat je intentie is.
 • Welke intenties je kiest en waarom.
 • Hoe je spiritualiteit je intenties beïnvloedt.
 • Hoe je je intenties krachtig kunt activeren.
 • Wat aandacht is.
 • Welk effect aandacht heeft.
 • Hoe je de kwaliteit en focus van je aandacht kiest.
 • Hoe aandacht en intentie samenwerken.

We hebben een programma met veel ervarend lerende activiteiten en tijd voor discussie en integratie van het geleerde. Er is gelegenheid je op een diepgaand niveau te verbinden met uitdagende situaties in je dagelijks leven en daarbij onze nieuwe ‘op behoefte gebaseerde intenties’ vloer, gebaseerd op het NVC zelfempathie proces, te gebruiken.

Ruud Baanders en Bridget Belgrave

Ruud Baanders en Bridget BelgraveWij zijn beiden CNVC gecertificeerde trainers en delen veel inzichten met elkaar, maar niet alle. We zijn getrouwd en vinden het fijn soms met elkaar samen te werken om een ondersteunende, liefdevolle, niet oordelende omgeving te creëren.

Ruud: Ik werkte 35 jaar lang voor een grote multinational (onderzoek, training, strategie, business development, leadership development). Sinds 2008 werk ik als zelfstandig en deel ik NVC, praktiseer ik Reiki en geef ik les in Zen. De ontmoeting met Marshall in 2006 was de start van mijn reis met NVC. Ik werd gecertificeerd in 2011. In mijn leven draait het grotendeels om spiritualiteit. Ik heb verschillende spirituele leren en leraren ontmoet en beoefen inmiddels meer dan 25 jaar Zen. De laatste jaren ligt de focus in mijn werk met Geweldloze Communicatie in het samenbrengen van deze twee, NVC en Zen, bijvoorbeeld in mijn ‘NVC en Zen’ workshops voor de Zen Peacemakers Community. Ik ben Nederlander en woon sinds 8 jaar in Engeland, zeer gelukkig getrouwd met Bridget. Voor mijn hobby speel ik graag muziek op de shakuhachi (Japanse bamboe fluit).
www.mahakaruna.org.uk

Bridget: Al bijna 40 jaar werk ik body-mind bewustzijn, healing en spirituele groei. Aanvankelijk met de Alexander techniek en psychosynthese en de laatste 20 jaar met Geweldloze Communicatie. Mijn interesse gaat daarbij ook naar leervormen en vanuit die interesse heb ik diverse NVC workshops en trainingsmaterialen ontweikkeld die geschikt zijn voor diverse leervormeen, waaronder de NVC dansvloer (in samenwerking met Gina Lawrie en nu in elf talen verkrijgbaar). Over de hele wereld geef ik trainingen in het toepassen van NVC en trainer vaardigheden, o.a. in de toepassing van de dansvloeren in verschillende situaties. Ik geef ook NVC workshops met andere thema’s, geef consults op basis van NVC en neem graag deel in projecten om NVC te integreren met theater. Gebed en mediatie zijn erg belangrijk in mijn leven en ik schilder en schrijf graag. Ik woon in Oxfort (Engeland), samen met mijn lieve man Ruud.
www.LifeResources.org.uk

Waar and wanneer

Woensdag 6 t/m vrijdag 8 februari 2019 van 09.15 – 16.30 uur in Rotterdam (Centrum Djoj).
Trainers: Ruud Baanders en Bridget Belgrave.

Praktische informatie

Gesproken taal is Engels. Oefeningen kunnen in het Nederlands worden gedaan. Incidentele vertaling is mogelijk, bijvoorbeeld als je je meer op je gemak voelt om je vraag in het Nederlands te stellen.

Gewenste ervaring: Aangezien het hier een verdiepingstraining betreft, vragen wij om minimaal 4 dagen eerdere training bij een gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie te hebben gevolgd. Voel je vrij om contact met ons op te nemen als je je ervaring met ons wilt bespreken.

Investering: €400 voor particulieren, €550 voor ZZP-ers, €975 voor organisaties/bedrijven (inclusief alle materialen, koffie / thee en lunch; de training is vrij van btw).

Mocht je op zoek zijn naar een plek om te overnachten, de trainingslocatie Djoj biedt dit aan in het slaaphuis voor €20 per nacht in een slaapzaal, inclusief ontbijt. Neem voor meer informatie hierover en/of om te reserveren rechtstreek contact op met Djoj: info@djoj.nl.

Meer informatie/inschrijven

Voor meer informatie of om je in te schrijven kun je bellen naar 010-4650068 of een e-mail sturen naar Ingrid Bouland op mail.

15 jaar jubileum INSPIRATIE
Ai-opener bestaat 15 jaar. Dat willen we vieren door inspiratie te delen. Vier je mee?
Naar jubileum-pagina