logo

Interactieve lezingen en korte workshops

Om kennis te maken met Verbindende/Geweldloze Communicatie en te ervaren of onze manier van trainen bij je past, geven wij regelmatig lezingen en korte workshops.

Aanbod workshops

 

Kennismaking met Verbindende/Geweldloze Communicatie (webinar)

Tijdens dit interactief webinar maak je kennis met Verbindende/Geweldloze Communicatie. Wat is van essentieel belang voor jou? Wat speelt er zich in jou af?

Geef je hier gehoor aan? Zo niet, hoe uit zich dat?  Het proces van Verbindende Communicatie daarentegen nodigt ons uit de nadruk te leggen op dat wat ons wezenlijk raakt en wat je wilt realiseren. Benieuwd? Je bent van harte welkom.

De workshop is van 19.00 – 20.30 uur
Locatie: Online, via Zoom
Deelname: € 15,- (vrijgesteld van BTW)

 

Interactief college ‘De Geheimen van Geweldloze of Verbindende Communicatie’

Herken je dat? Je voert een lastig gesprek met je collega of vriend(in). De emoties laaien aan beide kanten op. Hoe bozer je wordt, hoe moeilijker het wordt om woorden te kiezen die bijdragen aan begrip en verbinding. Het is als bij een wegversmalling: wie maakt als eerste ruimte, zodat er ook
echt wat gebeurt? Je wilt de ander begrijpen en tegelijk ook begrepen worden. Wat doe je dan om duidelijkheid en verbinding te krijgen in dit gesprek?
Aan de hand van alledaagse voorbeelden en een aantal korte oefeningen laat Christiaan zien en ervaren hoe je meer verbinding kunt ervaren met jezelf en de mensen om je heen. En hoe je je zo kunt uiten dat je echt gehoord wordt. Zodat gesprekken meer zijn dan twee mensen die om de beurt hun zegje doen, zonder elkaar echt te ontmoeten.

De workshop is van 19.30 – 21.30 uur
Locatie: dBieb, Blokhuisplein 40, 8911 LJ  Leeuwarden
Entree: Zie website van organisator

Meer informatie en Inschrijven via website van deBieb.

 

Workshop Verbindend Communiceren – Hoe doe je dat?

Luisteren naar iemand met wie je het ontzettend oneens bent. Een pittig gesprek voeren met je broer. Communiceren is soms best ingewikkeld. Begrip voor de ander hebben, én tegelijkertijd zelf begrepen worden. Het klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Leer de taal van je hart te spreken!

De Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg ontwikkelde simpele handvatten die bijdragen aan duidelijkheid, begrip en samenwerking. Zijn werk is bekend geworden onder de naam Geweldloze (of in het Nederlands: Verbindende) Communicatie. Over de hele wereld gebruiken mensen deze methode om gesprekken te voeren waarin iedereen gehoord kan worden. In deze workshop gaan we aan de slag met een aantal basisprincipes van Verbindende Communicatie aan de hand van situaties die de deelnemers inbrengen. Een lastig gesprek voeren met je baas bijvoorbeeld, of met je communicatie bijdragen aan je liefdevolle gezin.

De workshop is voor iedereen die het college over Verbindende Communicatie gevolgd heeft en meer wil proeven…. Of die er gewoon eens verder kennis mee wil maken.

De workshop is van 19.30 – 21.30 uur
Locatie: dBieb, Blokhuisplein 40, 8911 LJ  Leeuwarden
Entree: Zie website van organisator

Meer informatie en inschrijven via website van deBieb.

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook 'onlive' trainingen.
Naar live-webinars