logo

Introductietraining Verbindende Communicatie in zorg en welzijn

Hoe creëren we samen gezonde organisaties, waarin mensen er met hun hele hart kunnen zijn voor anderen? Waarom specifiek training geven aan mensen die werkzaam zijn in zorg en welzijn? Wij willen een bijdrage leveren die jou plezier en energie geeft en die jouw eigen gezondheid ondersteunt; door balans te brengen tussen zorgdragen voor je eigen én de behoeften van de mensen aan wie je zorg/welzijn verleent.

Inhoud

Graag willen we je (opnieuw) laten ontdekken, waarom je je werk op de manier invult zoals je nu doet. Met elkaar gaan we kijken welk effect dat op jou heeft en welke behoeften je hierdoor wél en welke behoeften je hierdoor niét invult. Op basis van deze inzichten kun je keuzes maken in de wijze waarop je jouw zorg aanbiedt, waardoor je beter voor (de) ander(en) én voor jezelf kunt zorgen.

Tijdens de training (via praktijksimulaties, theorie, oefeningen):

  • Krijg je nieuwe inspiratie en energie
  • Leer je ‘nee’ te zeggen zonder schuldgevoel
  • Leer je grenzen aan te geven
  • Leer je hoe je anderen bij de zorgt betrekt, zodat je het meer ‘samen’ kunt doen
  • Kun je met gelijkgestemde mensen uitwisselen over moeilijkheden en mogelijkheden
  • Leer je meer balans in je leven te brengen door jouw zorg zowel naar anderen als naar jezelf te richten
  • Ontdek je nieuwe manieren om liefdevol naar de ander en jezelf te kunnen worden/zijn/blijven

Je gaat vooral zelf aan de slag met je eigen (werk)situaties. Je krijgt 2 blokken van 2 aaneengesloten trainingsdagen, met circa 3 weken tussenpoos. Via opdrachten tussendoor en intervisie met andere deelnemers werk je volop aan de toepassing van het geleerde in de praktijk. Tijdens de training bouw je voort op wat je in de praktijk hebt kunnen oefenen.

Ben je enthousiast over Geweldloze Communicatie/Verbindende Communicatie en wil je meteen intensief én effectief – met een vaste groep – aan de slag? Dan biedt deze 4 daagse introductietraining ‘Verbindende Communicatie in Zorg en Welzijn’ je de kans van kennismaken, verdiepen en inbedden.

Voor wie

Deze training hebben we ontwikkeld voor allen die werken in zorg en welzijn organisaties en zij die als zelfstandige een bijdrage leveren aan zorg en welzijn van anderen. Voor ieder die zorg en welzijn biedt, zowel professioneel als privé en soms merkt, dat de manier waarop je er nu invulling geeft, ten koste gaat van je eigen levensgeluk en hieraan iets wil doen.

Data en locatie

Praktische informatie

De training is van 9.15-16.30 uur. Het maximum aantal deelnemers is 14.
Prijs voor deelnemers van wie de organisatie betaalt: €1375. Prijs voor ZZP-ers: €725. De prijzen zijn vrijgesteld van BTW en inclusief alle trainingsmaterialen, koffie/thee en lunch.
Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 40% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Meer informatie

Bel (010-465 00 68) of mail ons voor meer informatie.

15 jaar jubileum INSPIRATIE
Ai-opener bestaat 15 jaar. Dat willen we vieren door inspiratie te delen. Vier je mee?
Naar jubileum-pagina