logo

Jaaropleiding De Reis (28)

De jaaropleiding De Reis is gericht op:

  • Gericht op het leren van Geweldloze Communicatie op een diepgaand niveau
  • Gericht op het integreren van Geweldloze Communicatie in je (professionele) leven
  • een deeltraject van het proces om gecertificeerd trainer te worden

In deze jaartraining gaan we met een vaste groep tot zestien personen gedurende zeven maanden op reis. Tijdens deze training, die van start gaat op 7 februari 2019, gaan we op exploratie om: Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven.

Reisplan

Het reisplan van de jaaropleiding ziet er als volgt uit:

Blok 1, 7 t/m 9 februari 2019: ‘Op weg’
In dit openingsblok stippelt ieder zijn eigen pad uit voor de reis én verbinden we ons met de gezamenlijke tocht.

Blok 2, 4 en 5 april 2019: ‘De afdaling’
Tijdens deze tweedaagse ga je aan de slag met de oordelen over jezelf en wat dat zegt over je dieperliggende gevoelens en behoeften: op zoek naar jouw kern.

Blok 3, 23 en 24 mei 2019: ‘Door berg en dal’
Dit derde blok is vooral gericht op het helder krijgen van de beelden die je hebt over anderen en het effect hiervan op je (professionele) relaties.

Blok 4, 27 en 28 juni 2019: ‘Op eigen kracht’
Gedurende het vierde blok ligt de nadruk op het in je eigen kracht (gaan) staan en wat je in de wereld neer wil zetten op persoonlijk en/of professioneel terrein.

Blok 5, 5 t/m 7 september 2019: ‘De terugkeer’
Het afsluitende blok is gericht op het integreren van het geleerde door stil te staan bij je eigen reisverhaal en hoe je dit concreet vorm gaat geven in je dagelijkse (werk)leven.

Reisdoelen

Je bent van harte welkom op deze reis als je één of meer van de volgende doelen hebt:

  • Je wilt je bewustzijn over jezelf en je handelen vergroten
  • Je wilt Geweldloze Communicatie inzetten in je werk (bijvoorbeeld als trainer, verpleegkundige, consultant, leidinggevende, leraar, coach, opbouwwerker, ondernemer etc.)
  • Je wilt je (professionele) relaties verdiepen en daarbij Geweldloze Communicatie toepassen
  • Je wilt in het ‘hier en nu’ je eigen behoeften helder neerzetten én open blijven voor de behoeften van de ander in een ondersteunende groep
  • Je wilt een stap maken om gecertificeerd trainer te worden

Vorm van de jaaropleiding

In de jaaropleiding gaat het erom Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven. Daarom zal de nadruk tijdens alle oefeningen en interacties liggen op het toepassen van het proces van Geweldloze Communicatie én het bewustzijn daarvan voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We zullen afwisselend werken met de gehele groep, in kleine groepjes, tweetallen en individueel. Er zullen intervisie groepen worden gevormd waarmee ook tussen de blokken wordt gewerkt aan de thema’s die op dat moment aan de orde zijn.

Informatie over de trainer

Mijn naam is Christiaan Zandt (1974) en ik zal jullie reisleider zijn tijdens deze reis. Ik werk als mediator en trainer. Met een knipoog (en een glimlach) noem ik mezelf wel eens ’empathie facilitator’ – bij al mijn werkzaamheden ondersteun ik namelijk mensen in hun natuurlijk vermogen om contact te maken met wat ten diepste speelt in ieder moment, voorbij verschillen die aan de oppervlakte kunnen zorgen voor gedoe. Toen ik in 2006 in aanraking kwam met het gedachtegoed en het model van Geweldloze Communicatie sloten die voor mij naadloos hierop aan. Het werk van Marshall Rosenberg helpt mij vooral om verbinding met mezelf en anderen te praktiseren.

 

Praktische informatie

Aantal deelnemers: maximaal 19

Voorbereiding: we verzoeken alle deelnemers om voor aanvang van De Reis minimaal 4 dagen training Geweldloze Communicatie bij een gecertificeerde trainer te hebben gevolgd.

Locaties en data:
Blok 1: 7, 8 en 9 februari 2019: Buitengoed Fredeshiem in Steenwijk
Blok 2: 4 en 5 april 2019: Stayokay Soest
Blok 3: 23 en 24 mei 2019: Stayokay Soest
Blok 4: 27 en 28 juni 2019: Stayokay Soest
Blok 5: 5, 6 en 7 september 2019: Buitengoed Fredeshiem in Steenwijk

Tijdstippen:
Blok 1 en 5 starten om 10.00 uur op de eerste dag en eindigen om 16.00 uur op dag drie. Blok 2, 3 en 4 beginnen iedere dag om 9.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Studiebelasting: Contacturen: 85, voorbereidingsuren: ± 25

Prijzen:
1. De deelnameprijs voor het jaartraject ‘De Reis’, bestaande uit 12 dagen training, bedraagt voor particulieren € 1825,-. Voor deelnemers van wie het bedrijf/de organisatie deelname betaalt is de prijs € 3900,- (vrijgesteld van BTW). Als je zelfstandige bent (ZZP-er, freelancer etc.) bedraagt het tarief € 2400,-(vrijgesteld van BTW).
2. De prijs voor het verblijf tijdens het eerste en laatste blok bedraagt € 480,-. Dit is inclusief vier overnachtingen plus alle maaltijden en koffie/thee tijdens de driedaagse blokken.
Tijdens de tweedaagse blokken zijn lunch/koffie/thee inbegrepen en de overnachting niet. Er zijn verschillende mogelijkheden als je wel in de buurt wilt overnachten.

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 40% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Inschrijving:
Ai-opener ontvangt je inschrijving graag voor 1 januari 2019 ter ondersteuning van de planning. Bij inschrijving voor 15 januari 2019 (inclusief aanbetaling) ontvang je € 75,- korting. Je schrijft je in door een aanbetaling van € 100,- over te maken en het inschrijfformulier in te vullen.

Annulering:

  • Bij annulering door de deelnemer voor 1 januari 2019 wordt het betaalde bedrag teruggestort minus de aanbetaling van € 100,-.
  • Bij annulering na 1 januari 2019 wordt het betaalde bedrag minus de aanbetaling van € 100,- teruggestort als je zelf een andere betalende deelnemer vindt of je plaats door iemand van de wachtlijst kan worden ingenomen.

Meer informatie

Voor praktische informatie over jaartraining De Reis kun je contact opnemen met Ingrid Bouland op 010-4650068 of een e-mail sturen naar info@ai-opener.nl. Voor inhoudelijke informatie kun je Christiaan Zandt bellen op 06-38787461 of e-mailen via christiaan@ai-opener.nl.

15 jaar jubileum INSPIRATIE
Ai-opener bestaat 15 jaar. Dat willen we vieren door inspiratie te delen. Vier je mee?
Naar jubileum-pagina