[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Marshall Rosenberg” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1536673846928{margin-top: 0px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Marshall Rosenberg“Geweld is een tragische uiting van onvervulde behoeftes”

Sinds zijn jeugd heeft Marshall Rosenberg antwoord gezocht op twee fundamentele vragen:

  • Als wij mensen elkaar zo graag ondersteunen en voor elkaar zorgen, hoe komt het dan dat we tegelijkertijd zoveel geweld en lijden creëren in onze interacties, zelfs met de mensen waar we van houden?
  • En aan de andere kant, hoe kan het dat sommige mensen in staat zijn om mededogend te blijven, zelfs onder de meest verschrikkelijke en gewelddadige omstandigheden?

Op basis van de antwoorden die hij vond op deze twee vragen heeft Marshall Rosenberg Geweldloze Communicatie ontwikkeld. Dit is een alternatieve wijze van denken, spreken en gebruik van macht die behoorlijk verschilt van hoe de meeste mensen op deze wereld geleerd is om te communiceren en interacties aan te gaan.

In 1984 heeft Marshall het ‘Center for Nonviolent Communication (CNVC)’ opgericht. In 2006 heeft Ai-opener, samen met The Optimist en The Project Network, Marshall’s laatste bezoek aan Nederland georganiseerd. In totaal hebben ruim 800 mensen de lezing bijgewoond en 650 mensen de workshop. Een verslag van de lezing is hier te vinden.

Hier vind je ons aanbod aan trainingen Geweldloze Communicatie.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]