logo

Meer dan communicatie – NVC en Spiritualiteit

“I think it is important that people see that spirituality is at the base of Nonviolent Communication, and that they learn the mechanics of the process with that in mind. It’s really a spiritual practice that I am trying to show as a way of life. Even though we don’t mention this, people get seduced by the practice. Even if they practice this as a mechanical technique, they start to experience things between themselves and other people they weren’t able to experience before. So eventually they come to the spirituality of the process. They begin to see that it’s more than a communication process and realize it’s really an attempt to manifest a certain spirituality. So I have tried to integrate the spirituality into the training in a way that meets my need not to destroy the beauty of it through abstract philosophizing.”

Marshall Rosenberg

 

Geweldloze Communicatie kan veel zijn voor veel verschillende mensen: een handvat om vanuit liefde naar jezelf te kijken bijvoorbeeld, of een gereedschapskist met gesprekstechnieken, of een bron van inspiratie en hoop voor verandering in de wereld of….

Van veel mensen die gegrepen worden door geweldloze communicatie, horen we hoe het hen helpt concreet te maken wat belangrijk voor hen is in het leven: verbinding ervaren met zichzelf en met anderen, en vanuit die verbinding bezig zijn met dat wat het leven mooi maakt. Je zou GC dus ook wel belichaamde spiritualiteit kunnen noemen, of spiritualiteit in actie.

Ook spiritualiteit betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. In de Latijnse wortels van het woord vinden we iets terug van adem, van bezieling. Dat wat jou bezielt onder het alledaagse, zou je kunnen zeggen. Of dat wat jou verbindt met iets wat groter is dan jij.

Het beoefenen van GC brengt me op een andere manier in contact met mezelf en de mensen om me heen. Deze beoefening is betekenisvol en ik kan haar soms lastig begrijpen. Het is mijn eigen ontdekkingstocht waarbij het helpt om daarin ook van anderen te horen.

Onderwerpen tijdens de training

In deze training reiken we oefeningen aan om te spelen met NVC en spiritualiteit. Oefeningen die je laten voelen, die je aan het denken zetten, en die uitnodigen om uit te wisselen met anderen. En zeker ook oefeningen die je een stap verder helpen bij situaties waarin je nu geen beweging ervaart. Rond de volgende onderwerpen:

  • Geweldloosheid en Verbinding
  • Liefde als werkwoord
  • Van hoe het hoort naar dat wat leeft: Echt zijn, in plaats van aardig
  • Van tekort naar overvloed: behoeften als uitdrukking van leven
  • Naar een wereld die werkt voor iedereen

Klik hier voor een gesprek tussen Dionne en Christiaan over de inhoud van deze training.

Trainers

Deze trainingen worden gegeven door Dionne Verbeet en Christiaan Zandt. Zij zijn internationaal gecertificeerd als trainers in Geweldloze Communicatie.

Data en locatie

Grenzen en begrenzen: Donderdag 13 en vrijdag 14 oktober 2022 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG  te Soest
Dansen met intense emoties: Dinsdag 15 en woensdag 16 november 2022 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG  te Soest
Als verbinding een worsteling is: Donderdag 26 en woensdag 27 januari 2023 in Stayokay Bunnik, Rhijnauwenselaan 14, 3981 HH Bunnik
NVC en spiritualiteit: 3 en 4 april 2023 in Stayokay Soest, Bosstraat 16, 3766 AG te Soest
Dansen met intense emoties: 15 en 16 juni 2023 in omgeving Utrecht, locatie nog te bepalen

Praktische informatie

De training is van 09:15 – 16:30 uur. Het minimum aantal deelnemers is 6.

Voorkennis: 16 dagen eerdere training in Geweldloze Communicatie
Contacturen: 13
Voorbereidingsuren: Geen

Investering

Prijs voor particulieren € 340,-, voor ZZP-ers € 470,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 845,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW en zijn inclusief koffie/thee, lunches en studiematerialen.

Korting 1: Wanneer je voor meerdere modules inschrijft, ontvang je een korting: Als particulier betaal je dan € 285,- per module, als ZZP-er € 420,- en als bedrijf € 745,-.

Als je meedoet met je oefengroep van minimaal 4 personen, krijg je nog een extra korting van 10%! Hoe leuk is dat: samen blijven leren met mensen die je al kent?!

Wil je meedoen, maar zijn de kosten de belemmering om je in te schrijven? Neem dan even contact op: Wij staan ervoor open om hierover een gesprek te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt!

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook 'onlive' trainingen.
Naar live-webinars