[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1489757465967{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_custom_heading text=”Onderwijsmiddag ‘Verbinding in de klas in tijden van polarisatie'” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1610530015182{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1612264419247{margin-bottom: 10px !important;}”]“Radicale verschillen bespreekbaar maken, doet ze verdwijnen.”

Ai-opener organiseert dit jaar voor de vierde keer op rij een Onderwijsmiddag. Dit jaar zal de middag online plaatsvinden op vrijdagmiddag 12 februari. Het thema van dit jaar is: ‘Verbinding in de klas in tijden van polarisatie.’

Het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie streeft een wereld na die voor iedereen werkt. Het onderwijs kan een mooie oefenplek zijn voor jonge mensen, waar ze ondersteund worden in het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om als volwassene bij te dragen aan een vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld.

Vanuit ons verlangen hieraan bij te dragen, zijn wij verheugd dat Karim Amghar dit jaar onze gastspreker is.
Karim ging na zijn opleiding Communicatie & Media werken in een commerciële omgeving. Hier zag hij dat veel jongeren vaardigheden missen die essentieel zijn om te kunnen meedraaien in de huidige maatschappij. Vanuit de gedachte “Onderwijs is hét fundament van een goed werkende samenleving” maakte hij de overstap naar het onderwijs. Eenmaal hier werkzaam merkte Karim een aantal uitdagingen op, zoals de straatcultuur, kansen(on)gelijkheid, radicalisering, polarisatie én het vermijden van deze moeilijke onderwerpen.

Karim is zich gaan specialiseren in deze sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Naast lesgeven in het MBO en HBO werkt hij tegenwoordig voor radio (FOCUS op radio 1) en televisie (oa Karim pakt zijn kans, DWDD en het Lagerhuis). Ook schrijft hij onderwijsblogs voor NRC Handelsblad en heeft hij onlangs het boek ‘Van radicaal naar amicaal’ geschreven.

In 2018 ontving Karim Amghar de Compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving.

Op vrijdagmiddag 12 februari zal Karim ons inspireren met zijn kennis en ervaring over de thema’s; polarisatie, radicalisering, diversiteit, inclusie en kansen(on)gelijkheid. Met daarbij de belangrijke vraag: Wat kun jij hierin betekenen?

Aansluitend geven trainers van Ai-opener met mensen uit de onderwijspraktijk een viertal workshops met toepassingen van Verbindende Communicatie in het onderwijs. Op 12 februari kun je zelf kiezen aan welke workshop (link naar pagina met workshops) je deel wilt nemen.

Praktisch

Programma:

13.15 – 13.25 Inloggen
13:30 – 13:45 Welkom
13:45 – 15:00 Karim Amghar: Verbinding in de klas in tijden van polarisatie

15:00 – 15:15 Pauze

15:15 – 16:15 4 workshops Verbindende Communicatie met als thema’s:

  • Bijdragen aan kansengelijkheid
  • Kijken naar behoeften achter gedrag
  • Inclusief onderwijs op de Erasmus Universiteit
  • “Dit gaat over meer dan mij alleen”, of: uit de verdediging in de leerstand bij gesprekken die gaan over mij

Klik hier voor inhoud workshops.

16:15 – 16:30 Gezamenlijke afsluiting

Locatie: Online Zoom

Kosten: Particulier € 20,00 of € 30,00 (eigen keuze), zakelijk tarief € 40,00.

Voor wie

Als Ai-opener organiseren we de onderwijsmiddag om iedereen, die belang hecht aan het creëren van een wereld die voor iedereen werkt, te inspireren met de mogelijkheden van Geweldloze of Verbindende Communicatie. Verbindende Communicatie (VC) is voor ons de sleutel tot verbinding en het onderwijs een plek om de eerstvolgende generatie te kunnen inspireren met de mogelijkheden die dit proces biedt. Vandaar dat we deze middag voor iedereen uit het onderwijs toegankelijk willen maken en kostendekkend organiseren. Je kunt, afhankelijk van je financiële mogelijkheden, zelf kiezen of je € 20 of € 30 wil betalen. Als je organisatie betaalt zijn de kosten € 40.

Meer informatie

Bel (010-465 00 68) of mail ons voor meer informatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Inschrijven” style=”custom” custom_background=”#f26722″ custom_text=”#ffffff” i_icon_fontawesome=”fa fa-handshake-o” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.ai-opener.nl%2Fproduct%2Fonderwijsmiddag-verbinding-in-de-klas-in-tijden-van-polarisatie%2F|||” css=”.vc_custom_1610531321914{margin-top: 20px !important;}”][/vc_column][/vc_row]