logo

Onderwijsmiddag: ‘Down to earth’ en Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in de praktijk van het onderwijs

Ai-opener organiseert dit jaar opnieuw een onderwijsmiddag en wel op 14 februari 2020. Het thema is: ‘Down to earth: Verbindende Communicatie in de praktijk van het onderwijs’.

Down to earth is één van de meest succesvolle Nederlandse documentaires ooit. De film is het resultaat van een vijf jaar durende reis die een familie met hun drie kinderen maakte, op zoek naar de verborgen wijzen der aarde; de Earth Keepers. Ze realiseerden zich dat de wijsheid van de stamoudsten niet verloren mag gaan voor de wereld. We zijn niet afhankelijk van anderen om impact te kunnen hebben, we hebben zelf de touwtjes in handen. Samen kunnen we de richting van onze maatschappij veranderen en een nieuwe wereld creëren.

We zijn zeer verheugd dat Carlijn Odijk-Bergmans onze gastspreker is. Zij is vanaf de start betrokken bij het project van Down to Earth. Met haar diverse achtergronden in het onderwijs (PABO-docent, basisschool leerkracht, onderzoeker/ontwikkelaar rekenmethode en intern begeleider) en passie voor Geweldloze Communicatie neemt zij ons mee op een virtuele reis.

Aansluitend zijn er diverse workshops door onderwijscollega’s, zowel uit PO, MBO, VO als HBO/WO. Daarin kun je je kennis over de toepassingen van Verbindende Communicatie in het onderwijs verdiepen, ervaringen uitwisselen of kennismaken met dit proces. We sluiten de middag af met een drankje bij de bar en de gelegenheid om te netwerken.

Programma 14 februari 2020
11:00 – 12:30    filmvertoning Down to Earth
12:30 – 13:00    zaal vrij
13:00 – 13:30    inloop met koffie en thee
13:30 – 13:45     start en welkom
13:45 – 14:45     interactieve lezing
14:45 – 15:15     pauze
15:15 – 17:00     6 verschillende workshops
17:00                  afsluiting met een drankje en een hapje

Praktisch
De onderwijsmiddag is op 14 februari 2020. Je kunt binnenkomen bij de vertoning van de film iets voor 11:00 uur of om 13:00 uur tijdens de inloop voorafgaand aan de lezing. Mocht je niet in de gelegenheid zijn de filmvertoning bij te wonen, en toch graag voorafgaand aan deze dag de film bekijken, dan kan dat via deze link: Film Down to Earth.

De locatie is Centrum Djoj, A.Duyklaan 5-7 in Rotterdam. De kosten bedragen € 35 als je zelf betaalt en € 50 voor wie de organisatie betaalt (vrijgesteld van BTW). Vanwege de zaalcapaciteit hebben we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je er bij zijn? Via deze link kun je je direct inschrijven.

Voor wie
Als Ai-opener organiseren we de onderwijsmiddag om iedereen, die belang hecht aan het creëren van een wereld die voor iedereen werkt, te inspireren met de mogelijkheden van Geweldloze of Verbindende Communicatie. Geweldloze Communicatie (GC) is voor ons de sleutel tot verbinding en het onderwijs een plek om de eerstvolgende generatie te kunnen inspireren met de mogelijkheden die dit proces biedt. Vandaar dat we deze middag voor iedereen uit het onderwijs toegankelijk willen maken en kostendekkend organiseren.

Inhoud
Na de presentatie van Carlijn Odijk-Bergmans zijn er diverse workshops. Deze workshops worden vormgegeven door trainers van Ai-opener met leerkrachten/docenten (PO, VO, HBO, MBO) en collega-trainers Geweldloze Communicatie. Sommige workshops zijn geschikt voor mensen die kennis maken met Geweldloze Communicatie, anderen zullen meer verdiepend zijn. Klik hier voor de onderwerpen en de toelichtende tekst van de diverse workshops. Op de dag zelf kun je kiezen naar welke workshop je gaat.

Via deze link kun je je direct inschrijven voor de onderwijsmiddag.

Hier vind je ons verdere aanbod rond Verbindende Communicatie in het onderwijs.

Informatie of advies INFO
Soms wil je even overleggen over je vraag. Dat kan.
CONTACT