logo

Onderwijsmiddag 'Geweldloze Communicatie vormgeven in het onderwijs, hoe doe je dat?'

Ai-opener organiseert dit jaar wederom een onderwijsmiddag en wel op 6 april 2022 in Rotterdam bij Gebouw De Heuvel.

Het thema dit jaar is ‘Geweldloze Communicatie vormgeven in het onderwijs, hoe doe je dat?’.

We zijn zeer verheugd dat Aya Caspi, onze CNVC (Center for Nonviolent Communication) collega uit de VS online hierbij aanwezig kan zijn als gastspreker. Vanuit haar ervaring op een middelbare school neemt ze ons mee in het proces van Convergent Facilitation, een proces waarmee je met groepen duurzame besluiten kunt nemen die ontstaan vanuit samenwerking en bereidheid.

Aansluitend worden er door verschillende trainers workshops gegeven over hoe je concreet kunt werken met Verbindende Communicatie in het PO, VO en MBO. Je kunt ter plekke kiezen aan welke workshop je deel wilt nemen. Aan het einde van de middag is er tijd om ervaringen uit te wisselen tijdens een (borrel)hapje en drankje.

Datum: 6 april 2022
Thema: “Geweldloze Communicatie vormgeven in het onderwijs, hoe doe je dat?”

Programma

13:00 – 13.30 uur:  Inloop met koffie en thee
13:30 – 13.45 uur:  Gezamenlijke start, welkom
14:00 – 14:30 uur:  Interview Aya Caspi
14:30 – 15:00 uur:  Q&A Aya en kiezen workshops
15:00 – 15:30 uur:  Pauze
15:30 – 17:15  uur:  Diverse workshops
17:15 – 18:00  uur: Netwerkborrel

Praktisch

De onderwijsmiddag is op woensdagmiddag 6 april 2022, begint om 13.30 en de locatie is Gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC in Rotterdam. De kosten bedragen € 35,- als je zelf betaalt en € 50,- voor wie de organisatie betaalt (inclusief BTW). Vanwege de zaalcapaciteit hebben we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voor wie

De onderwijsmiddag organiseren we om iedereen die belang hecht aan het creëren van een wereld die voor iedereen werkt te inspireren met de mogelijkheden van Geweldloze of Verbindende Communicatie. Geweldloze communicatie (GC) is voor ons de sleutel tot verbinding en het onderwijs een plek om de eerstvolgende generatie te kunnen inspireren met de mogelijkheden die dit proces biedt. Vandaar dat we deze middag voor iedereen uit het onderwijs toegankelijk willen maken en kostendekkend organiseren

Beschrijving workshops

Ter plaatse kan je kiezen aan welke workshop je deel wilt nemen.

Workshop 1: Leergang schoolteam, studiedagen Verbindende Communicatie in het onderwijs
Irma Bergmans geeft een workshop over de inhoud van onze Leergang die we als serie studiedagen met intervisie  aanbieden aan schoolteams PO/ VO/ MBO door het hele land. Wil je hier meer over weten en alvast een voorproefje krijgen van wat je in de praktijk met VC kunt doen? Wees welkom!

Workshop 2: Convergent Facilitation, besluitvorming in groepen
Aya Caspi en Eva Maria Schneijderberg geven een workshop over Convergent facilitation. besluitvormingsproces voor groepen. Ben je nieuwsgierig?  Kom kennis maken met het proces.

Workshop 3: Coaching in het onderwijs
Tijdens deze mini-workshop maak je contact met je zelfbeperkende oordelen, waardoor je jouw rol als onderwijzer/leerkracht/docent, niet volledig kan invullen op een manier die jouw passie en liefde voor het onderwijsvak voedt. Er zijn andere manieren, dan jezelf op je kop te geven, over dat je zulke oordelen niet zou mogen hebben.
Ben je nieuwsgierig, wat je hiermee kan? Schrijf je dan in voor de Workshop met Jenny Giezeman.

Workshop 4: Kennismaking Verbindende Communicatie (bij voldoende deelnemers)
Tineke Hertsenberg geeft bij voldoende deelnemers een kennismaking workshop Verbindende Communicatie. Meer info volgt.

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook 'onlive' trainingen.
Naar live-webinars