logo

Open online sessies

In maart en april gaan zes van onze leergangen van start die bestaan uit 7 tot 12 trainingsdagen. Omdat we voorlopig een aantal weken in lockdown zitten, hebben we bedacht om je via open online-sessies over onze leergangen te informeren. In sessies van zo’n anderhalf uur kun je vanuit je eigen huis of op kantoor kennismaken met de trainer van de leergang. Het is onze intentie om de sessie interactief te maken. Zo is er alle ruimte voor vragen en wellicht voor een korte oefening om echt te kunnen ervaren wat de betreffende leergang inhoudt.

We hopen dat onze open online sessies je inspireren en ondersteunen om een gerichte keuze te maken.

Met je kont in het vuur

Familieleden die elkaar via de familie-app de maat nemen, collega’s die wel over maar niet mèt elkaar praten, of leden van de buurtvereniging die er niet uitkomen en die weten dat je iets met Geweldloze Communicatie doet… We raken allemaal vroeg of laat betrokken bij conflicten tussen anderen. Lukt het dan om aanwezig te zijn of schiet je in je eigen patronen? Lukt het dan om bij te dragen aan verbinding of raken we verstrikt in angst, ongemak of machteloosheid? Vaardiger worden in het ‘bewegen’ tijdens conflicten, daar gaat het om in de leergang ‘Naar het hart van het vuur’, die dit voorjaar weer start bij Ai-opener.  Deze online ontmoeting is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar deze leergang, en die willen proeven aan het onderwerp ‘conflicten en Geweldloze Communicatie’.

Trainer: Christiaan Zandt
Datum: Nog te bepalen
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Deelname gratis

Leergang Verbindend Onderwijs

Een school is een oefenplaats waar zowel kennis als sociaal-emotionele vaardigheden geleerd kunnen worden. Het doel is kinderen en jongeren te ondersteunen om straks op hun eigen manier deel te kunnen nemen en bij te kunnen dragen aan een maatschappij waarbinnen iedereen ertoe doet. Hoe doe je dat nou in de dagelijkse praktijk?

Tijdens de leergang Verbindend Onderwijs gaan we hiermee gedurende 6 maanden intensief aan de slag. In deze online workshop maak je kennis met (één van) de trainers, krijg je informatie over de opzet van de leergang en is er ruimte om vragen te stellen. Doelstelling is dat je na afloop helder hebt hoe Verbindende Communicatie bij kan dragen aan het onderwijs en of deze leergang iets voor jou is.

Trainer: Eva Maria Schneijderberg en Irma Bergmans
Datum: Nog te bepalen
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Deelname gratis

Introductie jaartraining De Reis

Tijdens dit interactief webinar neem ik je met enthousiasme mee door de onderwerpen en opbouw van onze jaartraining De Reis. Ik hou ontzettend van De Reis, omdat er – net als bij ´echt´ reizen – het avontuur, de verrassing, de verdieping, het plezier, het leren en nog meer aan bod komen. Tijdens het webinar is er ruimte om je vragen te stellen en ik zal ervaringen van een aantal oud-reizigers met je te delen.

Tijdens een lockdown toch even op Reis – wat een kans!

Trainer: Dionne Verbeet
Datum: Nog te bepalen
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Deelname gratis

Train de trainer

In 2021 start Ai-opener, in samenwerking met Vine, voor de dertiende keer de Train-de-trainer. Een leergang in 4 blokken, waarin mensen met ervaring in Geweldloze Communicatie worden getraind om die ervaring om te zetten in principe-gestuurde oefeningen, werkvormen en trainingen die aansluiten bij de doelgroep waarmee zij willen werken. Martin van der Meulen en Christiaan Zandt geven een overzicht van de training en beantwoorden vragen.

Trainer: Martin van der Meulen en Christiaan Zandt
Datum: Nog te bepalen
Tijd: Nog te bepalen
Deelname gratis

Leergang Verbindend Leiderschap

Als je een rol hebt als leidinggevende én interesse in Verbindende Communicatie/Verbindend Leiderschap herken je wellicht één of meer van de volgende dillema’s:

  • In hoeverre kan ik als verbindend leider nog knopen doorhakken?
  • Hoe ga ik op een verbindende manier om met weerstand?
  • Hoe combineer ik het doen van verzoeken met dat sommige dingen gewoon ‘moeten’?
  • Kan ik mijn teamleden nog beoordelen terwijl je met Verbindende Communicatie oordelen probeert te vermijden?

Tijdens deze open online sessie besteden we aandacht aan dit soort dilemma’s en hoe deze een plek hebben in de leergang Verbindend Leiderschap. Daarnaast zal ik de opzet en opbouw van de leergang met jullie delen en is er alle ruimte om vragen te beantwoorden en eigen ervaringen te delen.

Trainer: Martin van der Meulen
Datum: Nog te bepalen
Tijd: Nog te bepalen
Deelname gratis

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook 'onlive' trainingen.
Naar live-webinars