Een bijzondere trainingsdag over verbindende besluitvorming.

Bereik meer in overlegsituaties door een combinatie van ‘Sociocratie’ en ‘Verbindende communicatie’. Voor overlegsituaties in je onderneming, je community en/of thuis.

Je leert  hoe je tot besluiten met respect voor elkaars mening komt, zodat besluiten beter worden gedragen.

Deze unieke training geeft veel tijd om te oefenen en vragen te stellen.

Waarom wil je deze training volgen?

 • Je bent enthousiast over Sociocratie en/of Verbindende communicatie en nieuwsgierig hoe je door deze te combineren, meer bereikt in de communicatie en besluitvorming in een groep.
 • Je wilt leren hoe je aan de vergader- en keukentafel de kwaliteit van besluitvorming kunt vergroten, zodat je met meer harmonie samenwerkt en -leeft.
 • Je bent benieuwd hoe je verschillende meningen kunt vertalen in behoeften, waardoor er sneller begrip voor elkaar ontstaat.
 • Je bent nieuwsgierig hoe een structuur en duidelijke afspraken bijdragen aan gelijkwaardigheid en verbinding.
 • Je wilt oefenen hoe je door eerst behoeftes te achterhalen sneller tot oplossingen kan komen waar iedereen zich in kan vinden.
 • Je wilt een nieuwe mindset en communicatiestijl toepassen in je gesprekken.

Inhoud

Tijdens de training leer je:

 • Hoe je theoretische kennis kunt toepassen in je eigen praktijk.
 • Hoe je gezamenlijk tot heldere en inclusieve besluiten komt
  Het nemen van besluiten met consent ervaart een ieder als een echte win-win oplossing: met elkaar besluiten formuleren waar iedereen achter staat in plaats van met een compromis of een onduidelijke afspraak het gesprek te beëindigen.
 • Hoe je een veilige sfeer kunt creëren
  Alle deelnemers durven zich uit te spreken, luisteren naar elkaar en kunnen zich beter met elkaar verbinden; ook als het spannend wordt kunnen jullie samen creatief worden;
 • Om te gaan met emoties aan tafel
  Je leert hoe je emoties en gevoelens kunt gebruiken om in de besluitvorming verder te komen, in plaats van dat deze blokkeren. Je kunt je beter inleven en met de juiste vragen doorvragen zodat het gesprek weer stroomt. Het gesprek krijgt verdieping.

Met als resultaat

Je krijgt werkwijzen en technieken om van individuele meningen naar inclusieve besluiten te komen.

Voor wie

 • Gespreksleiders, voorzitters, mediators en facilitators.
 • Leidinggevenden, coördinatoren, teamleiders.
 • Ouders en samenwonenden.

Trainers

Deze training wordt gegeven door Martin van der Meulen (internationaal gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie) en Jette Schneider van sociocratie.nl.

Praktische informatie

De training is van 09.30 – 16.30 uur

Niveau: Basis
Voorkennis: Er is geen eerdere training in Geweldloze Communicatie nodig om deze training te volgen.
Contacturen: 7
Voorbereidingsuren: Geen

Investering

Prijs voor ZZP-ers € 275,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 475,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief consumpties, lunch  en studiematerialen.

Wil je contact met ons op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Wij staan ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt.

STAP-budget

Met deze training kom je in aanmerking voor het STAP-budget. Dit is een subsidie vanuit de overheid om mensen te stimuleren in hun groei, passie en professionaliteit! Via STAP kun je tot € 1.000,- euro vergoed krijgen.

Klik hier voor meer informatie >>

Data, locatie en trainer

Meer informatie en inschrijven

Bel ons op 06 – 123 456 75 of mail ons voor meer informatie.
Je kunt je inschrijven voor de training door in de agenda op de datum te klikken. Particulieren en ZZP-ers kunnen met iDeal betalen, organisaties ontvangen eerst een factuur.

Informatie of advies

Soms wil je even overleggen over je vraag. Dat kan.

Contact