Trainers

Martin van der Meulen
Martin van der Meulen

Van oorsprong ben ik bedrijfskundig ingenieur. Na 15 jaar als logistiek manager en project-manager gewerkt te hebben vertrok ik in 2001 naar Brazilië. Niet omdat ik mijn werk niet meer leuk vond, wel omdat ik me realiseerde dat ik een bijdrage wilde leveren aan een ‘mooiere wereld’ en wilde onderzoeken hoe ik dat vorm kon geven.


In Brazilië kwam ik in contact met en werd ik geraakt door Geweldloze Communicatie. Bij het lezen van ‘Nonviolent Communication, a language of life’ van Marshall Rosenberg was me meteen duidelijk dat ik trainingen wilde gaan geven in Geweldloze Communicatie. Ik heb vervolgens geholpen bij het van de grond krijgen van Geweldloze Communicatie in Brazilië en trainingen (be)geleid voor o.a. bedrijven, NGO’s en (straat)kinderen.


Terug in Nederland ben ik op 1 januari 2004 met Ai-opener gestart. De missie van Ai-opener is om het verbindend vermogen van mensen, teams en organisaties te vergroten. Ik werk samen met de organisatie van Marshall Rosenberg (Center for Nonviolent Communication) die mij in 2004 hebben gecertificeerd als trainer Geweldloze CommunicatieSM. Verder ben ik lid van NVO2 (Ned. Vereniging van professionals in Ontwikkelen en Opleiden).


Christiaan Zandt
Christiaan Zandt

Ik werk als mediator en trainer. Met een knipoog (en een glimlach) noem ik mezelf wel eens 'empathie facilitator' – bij al mijn werkzaamheden ondersteun ik mensen in hun natuurlijk vermogen om oprecht te luisteren naar wat iemand werkelijk bezig houdt.
In de aikido-trainingen die ik binnen bedrijven geef, laat ik mensen graag spelen met de praktische betekenis van woorden als 'verbinding', 'compassie', 'in je kracht staan’ en 'meebewegen'. Toen ik in 2006 in aanraking kwam met het werk van Marshall Rosenberg sloot dat voor mij naadloos aan op deze thema's. Geweldloze Communicatie helpt mij vooral om verbinding met mezelf en anderen te praktiseren.

 

Ik verzorg binnen Ai-opener een deel van de introductie- en verdiepingstrainingen en de jaaropleiding De Reis. Daarnaast begeleid ik teams en organisaties. Begin 2015 ben ik door het Center for Nonviolent Communication gecertificeerd als trainer Geweldloze CommunicatieSM. Bij mijn mediationtrainingen put ik uit mijn ervaring als registermediator (2009-2015) en volg ik de inzichten en benadering van John Kinyon en Ike Lasater (www.mediateyourlife.com). Verder ben ik eigenaar van Bisho.


Dionne Verbeet
Dionne Verbeet

Vanwege mijn fascinatie voor het onbekende en 'andere werelden' heb ik de afgelopen 20 jaar in Ivoorkust, Roemenië, Kenya, Engeland en Uganda gewerkt. De rode draad in mijn werk in Nederland en in het buitenland is het versterken van individuen en het opkomen voor de positie van kwetsbare groepen. De basis hiervoor werd gelegd toen ik tijdens mijn studies Biomedische Wetenschappen en Maatschappelijk Werk actief was bij de Kindertelefoon. Daar ontdekte ik wat ik belangrijk vind: door te luisteren helderheid laten ontstaan waardoor iemand vanuit eigen ingevingen in beweging kan komen.

In 2006 volgde ik een introductietraining in Geweldloos Communiceren. Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg raakte me zeer vanwege de verdieping van luisteren die ik ervoer en de kansen die ik zag om elkaar te (gaan) begrijpen. Vanuit dit enthousiasme begon ik mijn bedrijf Flux – Changing Communication in Uganda. Centraal in mijn trainingen staan de mogelijkheden die we hebben om onze communicatie te veranderen, zowel met anderen als met onszelf en je zult ervaren wat dat in gang zet.

Bij Ai-opener geef ik introductie- en verdiepingstrainingen en de jaaropleiding De Reis. Sinds begin 2015 ben ik internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Naast trainingen geef ik ook 1 op 1 begeleiding en organiseer ik Geweldloze Communicatie training-events.


Jenny Giezeman
Jenny Giezeman

Van jongsaf aan ben ik geïnteresseerd in wat mensen drijft en wil ik bijdragen aan hun welzijn. Als kind deed ik dat vooral door ‘lief, leuk en aardig te zijn’. Later ben ik me gaan verdiepen in psychologie (Systeemdenken, Gestallt, RET en Transactionele Analyse) en nog later in Verbindende Communicatie. Dit was voor mij ‘the missing link’, waar ik – me nu realiserend – mijn leven lang naar gezocht had. Mensen in contact brengen met wat er voor hen werkelijk toe doet, leidt tot een grotere zelfacceptatie, mildheid en richting, waardoor er ook ruimte kan ontstaan om anders in relaties te gaan staan. Deze rijkdom heeft Verbindende Communicatie mijzelf ook gebracht en dit wil ik graag delen met anderen. Ik heb het geluk gehad Marshall Rosenberg in 2006 te ontmoeten en mag mijzelf sinds 2013 gecertificeerd internationaal trainer Geweldloze Communicatie noemen.

Ik heb Marketing Management gestudeerd in Rotterdam. Voordat ik zelfstandig ondernemer werd (2000) heb ik ruim 10 jaar internationaal leiding gegeven bij 3M Nederland, waar ik verantwoordelijk was voor business-to-business en overheidsmarkten. Vanuit Jenny Giezeman Coaching en Leadership begeleid ik organisaties die een organisatiecultuur gebaseerd op respect, eigenaarschap, eerlijke communicatie, resultaatgerichtheid en betrokkenheid willen ontwikkelen. Daarnaast leid ik HR-verantwoordelijken, consultants en trainers op tot professionele coaches.

Tevens ben ik actief met het oprichten van het ‘Centrum voor Verbindende Communicatie’ in België. Binnen CVC werk ik met experts uit diverse werkvelden (politie, rechtspraak, zorg, etc.) vanuit een gemeenschappelijk verlangen om werkelijk impact te hebben. Om onze samenleving te helpen evolueren naar een samenleving met respect en ruimte voor iedereen, mijn grote droom.


Ingrid Bouland
Ingrid Bouland

Mijn naam is Ingrid Bouland. Geboren en getogen in Rotterdam en ingeënt met een fikse portie Rotterdamse nuchterheid. Ik heb 22 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Naast de andere dingen die ik doe werk ik sinds oktober 2010 voor Ai-opener achter de schermen. Zo verzorg ik onder meer de inschrijvingen, boekhouding, locaties en materialen voor de trainingen en fungeer ik als vraagbaak.


Het maakt me blij om voor Ai-opener te werken omdat ik daarmee in contact kom met mensen die met zichzelf en met elkaar in verbinding willen komen en die willen leven vanuit hun behoeften. Ik krijg er voldoening van als ik mensen kan helpen en hen helderheid kan verschaffen over een te volgen training. Bovendien steek ik er zelf ook dagelijks nog het één en ander van op. En dat is mooi meegenomen!


Tineke Hertsenberg
Tineke Hertsenberg

Ik geloof in de goedheid van de mens. Ik wil bijdragen aan een wereld waarin mensen zichzelf en elkaar werkelijk verstaan wat leidt tot respect, helderheid, verbinding, vertrouwen, ruimte, persoonlijke verantwoordelijkheid en harmonie. Met deze intentie werk ik in trainingen, workshops en coaching. Een continu proces voor mij in 'Practice what you preach'. De drive om werkelijk te spreken is ontstaan vanuit mijn werk als verpleegkundige in het hospice. Tijdens momenten wanneer de dood dichtbij komt en de essentie zich aandient ontwikkelde ik de moed om vanuit mijn hart te spreken en ervoer ik de verbindende kracht daarvan.

Geweldloze Communicatie raakt mij omdat bij emoties, gedachten en oordelen onderliggende behoeften zichtbaar worden, daar zit kracht die bruikbaar is. Zo wordt bijdragen aan een mooiere wereld en aan het welzijn van mensen binnen mijn privéleven en in mijn werk haalbaar.


Om bij te willen dragen aan een gezonde verwerking van trauma’s opgelopen in werksituaties, volgde ik een trainer/coach opleiding (2003) en gaf ik trainingen in nazorg bij traumatische gebeurtenissen aan BedrijfsOpvangTeams (BOT). Vanaf 2004 specialiseerde ik mij in Geweldloze Communicatie waarvoor ik in 2015 mijn internationale certificering behaalde. Ik ben blij een onderdeel van het trainersteam van Ai-opener te mogen zijn. Op deze wijze verwezenlijk ik een deel van mijn droom, namelijk om mensen met 'Verbindende Communicatie' kennis te laten maken.


EvaMaria Schneijderberg
EvaMaria Schneijderberg

Mijn kennismaking met Verbindende Communicatie in 2012 bracht mij zoveel effectiviteit en harmonie in mijn communicatie binnen mijn persoonlijke leven dat ik mij verder ben gaan verdiepen in dit proces. Na een aantal jaar integreren van Verbindende Communicatie besefte ik, vanuit mijn achtergrond als leerkracht dat ik hiermee in het onderwijs wilde gaan bijdragen. Samen met anderen heb ik het initiatief www.levenverrijkendonderwijs.nl opgepakt en bied ik training aan in scholen en aan individuele leerkrachten. Sinds mijn aanbeveling als CNVC gecertificeerd trainer in 2017 bouw ik binnen Ai-opener met Dionne Verbeet aan specifieke trainingen Verbindende Communicatie voor het onderwijs.


De toepassing binnen het onderwijs maakt mij enthousiast vanwege de mogelijkheden om op een vakoverstijgende manier bezig te zijn met persoonsvorming en emotionele-intelligentie. Als leerkracht ondersteunt Verbindende Communicatie mij om structureel te bouwen aan “een cultuur van vrede” binnen alle lagen van de schoolorganisatie. Het aanreiken van het proces van Verbindende Communicatie met daarbij o.a. de vaardigheden van empathie, samenwerking, conflictmanagement en creëren van verbinding, vervult me met hoop voor de toekomst. Het geeft me voldoening om collega’s hiermee kennis te laten maken omdat het hen kan ondersteunen bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, begrip en vaardigheden waarmee jongeren “co-creators” en wijze leden kunnen zijn van een duurzame, vreedzame wereld.


Naast trainer en leerkracht ben ik ondernemer en eigenaar van een landelijke trainingslocatie onder de rook van Amsterdam.

Vul hier je e-mailadres in voor de nieuwsbrief:
logo CNVC De trainers van Ai-opener zijn gecertificeerd door het 'Center for Nonviolent Communication'..

KMO