Als vertrouwenspersoon kom je regelmatig in aanraking met gevoelige situaties die op diverse niveaus aandacht vereisen. Hoe ga je hier op een wijze en integere manier mee om? Hoe zorg je dat je in je energie blijft bij de dilemma’s die je tegenkomt?

Inhoud

In deze 2-daagse training gaan we praktijkgericht te werk door jouw vragen en casussen direct te verbinden met de principes van Verbindende Communicatie. We gaan bijvoorbeeld in op momenten tijdens gesprekken met de melder waarop je wordt uitgedaagd. Én hoe je hier op een authentieke en ethische wijze mee om kunt gaan terwijl je verbonden blijft met zowel de melder als jezelf. Daarnaast zullen we bespreken hoe je de melder kunt ondersteunen om helderheid te verkrijgen te midden van de emoties die zij ervaren.

Met als resultaat

Tijdens deze training:

 • Leer je Verbindende Communicatie toe te passen, zodat je als vertrouwenspersoon kunt luisteren naar de boodschap achter de woorden en non-verbale signalen en de melder zich gehoord weet.
 • Ontwikkel je gespreksvaardigheden waarmee je de melder ondersteunt bij het verhelderen van diens behoeften en het vinden van eigen manieren om aan deze behoeften invulling te geven.
 • Krijg je diverse tools aangereikt om de communicatie te stroomlijnen en kaders te geven die veiligheid bevorderen.
 • Verdiep je je samenwerkings- en communicatievaardigheden, inclusief onderhandelingen voeren en constructief omgaan met conflicten. Je zult merken dat je interacties productiever worden en dat je verbinding ervaart met jezelf en de ander.

Voor wie

 • Iedereen die bezig is met de Opleiding Vertrouwenspersoon
 • Vertrouwenspersonen en klachtenfunctionarissen die hun gespreksvaardigheden verder willen ontwikkelen en verdiepen.

Praktische informatie

 • Na afronding van deze training ontvang je 14 accreditatiepunten.
 • De training is van 9:30 tot 16:30 uur.
 • Het maximale aantal deelnemers is 12.
 • Voorkennis: Er is geen ervaring in Geweldloze Communicatie vereist.
 • Contacturen: 13
 • Voorbereidingsuren: geen. Voor wie geïnteresseerd is:
  Geweldloze Communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend
  Marshall B. Rosenberg ISBN 978 90 477 0361 7

Investering

Prijs voor ZZP-ers € 525,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 975,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief consumpties, lunches en studiematerialen.

Wil je contact met ons op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Wij staan ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt.

Data en locatie

Trainer

De training wordt gegeven door Tineke Hertsenberg. Naast vertrouwenspersoon is zij al 10 jaar gecertificeerd trainer in Geweldloze (of Verbindende) Communicatie. Meer informatie over haar vind je hier >>

Meer informatie en inschrijven

Bel ons op 06 – 123 456 75 of mail ons voor meer informatie.
Je kunt je inschrijven voor de training door in de agenda op de datum te klikken. Particulieren en ZZP-ers kunnen met iDeal betalen, organisaties ontvangen eerst een factuur.

Informatie of advies

Soms wil je even overleggen over je vraag. Dat kan.

Contact