Wat is Geweldloze Communicatie en waar wordt het toegepast.
Hoe draag je met je aanwezigheid bij aan samenwerking met en tussen jongeren of kinderen? En creëer je een omgeving waarin kinderen zich veilig weten, geaccepteerd zoals ze zijn, en in contact met het plezier om te leren? Hoe ga je om met conflicten en onrust en kun je contact maken met wat er achter het gedrag zit dat als hinderlijk ervaren wordt?
Tijdens de training Verbindende Communicatie in het onderwijs richten we ons op het creëren van een balans tussen het (bege)leiden van leerlingen én het aanmoedigen van hun autonomie en innerlijke motivatie.
Tijdens deze intensieve tweedaagse training:
Het model van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, is de rode draad bij deze training. Deelnemers gaan vooral zelf aan de slag met hun eigen werksituaties.
Productieve interacties met leerlingen en collega’s.
Kunnen onderzoeken waar het (een ieder) bij een conflict in essentie om gaat.
Inzicht in mogelijkheden om actief bij te dragen aan het behouden van interne motivatie.
Voorleven van inclusie opdat we kinderen democratische waarden meegeven en hen voorbereiden op een volledige deelname aan de samenleving.
Interpersoonlijk competent, competent in het samenwerken met collega’s en competent in (zelf)reflectie en ontwikkeling.
Iedereen die z’n kennis en ervaring met Geweldloze Communicatie wil verdiepen, dit gedachtegoed verder wil integreren in z’n dagelijkse onderwijspraktijk of werk met jongeren en een tweedaagse introductietraining heeft gevolgd.
De training is van 9.15-16.30 uur. Het maximum aantal deelnemers is 16.
Investering:
Prijs voor ZZP-ers € 425,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 575,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief consumpties, lunches en studiematerialen.
Wil je contact met ons op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Wij staan ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt.
Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.
Meer informatie
Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.