logo

Verdiepingstraining ‘Verbindende Communicatie in het onderwijs’

Hoe draag je met je aanwezigheid bij aan samenwerking met en tussen jongeren of kinderen? En creëer je een omgeving waarin kinderen zich veilig weten, geaccepteerd zoals ze zijn, en in contact met het plezier om te leren? Hoe ga je om met conflicten en onrust en kun je contact maken met wat er achter het gedrag zit dat als hinderlijk ervaren wordt?

Tijdens de training Verbindende Communicatie in het onderwijs richten we ons op het creëren van een balans tussen het (bege)leiden van leerlingen én het aanmoedigen van hun autonomie en innerlijke motivatie.

Inhoud

Tijdens deze intensieve tweedaagse training:

  • Leer je effectief en diepgaand empathie geven aan jezelf en anderen en wat de 10 obstakels hierbij zijn.
  • Verdiep je je mogelijkheden om actief bij te dragen aan het behouden van interne motivatie.
  • We zullen vaardigheden aanreiken om met boosheid en conflicten om te gaan, op zo’n manier dat we kinderen kunnen voorleven en inspireren hoe je in uitdagende situaties contact zou kunnen maken.
  • Maak je kennis met mediation vaardigheden en oefen je de basis hiervan
  • Onderzoeken we hoe je met het verschil tussen je ideale werkelijkheid en de dagelijkse praktijk om kunt gaan.

Het model van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, is de rode draad bij deze training. Deelnemers gaan vooral zelf aan de slag met hun eigen werksituaties.

Met als resultaat

Productieve interacties met leerlingen en collega’s.
Kunnen onderzoeken waar het (een ieder) bij een conflict in essentie om gaat.
Inzicht in mogelijkheden om actief bij te dragen aan het behouden van interne motivatie.
Voorleven van inclusie opdat we kinderen democratische waarden meegeven en hen voorbereiden op een volledige deelname aan de samenleving.

Te ontwikkelen competenties

Interpersoonlijk competent, competent in het samenwerken met collega’s en competent in (zelf)reflectie en ontwikkeling.

Voor wie

Iedereen die z’n kennis en ervaring met Geweldloze Communicatie wil verdiepen, dit gedachtegoed verder wil integreren in z’n dagelijkse onderwijspraktijk of werk met jongeren en een tweedaagse introductietraining heeft gevolgd.

Data en locatie

  • Datum n.n.b.

Praktische informatie

De training is van 9.15-16.30 uur. Het maximum aantal deelnemers is 16.

Investering:
Prijs voor ZZP-ers € 425,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 575,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief consumpties, lunches  en studiematerialen.

Wil je contact met ons op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Wij staan ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt.

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Meer informatie

Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.

Informatie of advies INFO
Soms wil je even overleggen over je vraag. Dat kan.
CONTACT