logo

Introductietraining
Verbindende Communicatie in het Onderwijs
(webinar)

Hoe kom je in je leerkracht te staan? Zodat je leerlingen en jij actief en geïnspireerd samen groeiende zijn. Hoe kun je ‘de mens’ zien achter de (‘probleem’)leerling die zijn opdracht niet op tijd inlevert, zit te eten in de les of rotzooi maakt.

Tijdens de introductietraining leer je wezenlijk contact maken met leerlingen en collega’s. Je leert je inleven (in de ander en jezelf) en verbinden met ieders diepere waarden en behoeftes. En bij te dragen aan win-win voor alle partijen.

Inhoud

Tijdens deze intensieve tweedaagse training Verbindende Communicatie in het onderwijs:

  • Leer je je gereedschappen van Geweldloze Communicatie in te zetten tijdens het lesgeven en in gesprek met je collega’s
  • Ervaar je hoe dit kan bijdragen aan het behouden en prikkelen van interne motivatie
  • Onderzoek je hoe je je positie vormgeeft en deze kunt inzetten om tot samenwerking te komen
  • Leer je inleven (in de ander en jezelf) en verbinden met ieders diepere waarden en behoefte
  • Ontwikkel je je vermogen om bij verschillen, conflicten of concurrentie oplossingen te vinden die voor beiden werken

Het model van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, is de rode draad bij deze training. Deelnemers gaan vooral zelf aan de slag met hun eigen werksituaties.

Met als resultaat

Productieve interacties met leerlingen en collega’s.

Te ontwikkelen competenties

Interpersoonlijk competent, competent in het samenwerken met collega’s en competent in (zelf)reflectie en ontwikkeling.

Voor wie

Iedereen die wil kennismaken met Geweldloos Communiceren en Levenverrijkend Onderwijs.
De training is geschikt voor iedereen die werkt binnen het onderwijs.
Ondanks de verschillende onderwijsvormen en de verschillende leeftijden waar iedereen mee werkt vervult ieder dezelfde rol van leiderschap en kennisoverdracht. Het voeren van gesprekken met kinderen/ jongeren, ouders en collega’s is ook iets wat overeenkomt in alle lagen en vormen van het onderwijs.

Onze ervaring is dat deze overeenkomsten een raakvlakken veel herkenning bieden. Omdat ieder steeds met eigen casussen werkt, oefen je altijd met situaties die voor jou relevant zijn.

Data en trainer

Live webinar

Nu aan (fysieke) bijeenkomsten beperkingen zijn gesteld en we tegelijkertijd niet weten wanneer de maatregelen worden bijgesteld creëren we virtuele manieren om bij te dragen. Onze ervaring met training via online platforms zoals Zoom, geeft ons vertrouwen dat we daarmee veel behoeftes van deelnemers in kunnen vullen. Vandaar dat we deze training nu ook als ‘live-webinar’ aanbieden.

Dit betekent dat één van onze gecertificeerde trainers met ondersteuning van een technisch persoon training geeft aan de groep deelnemers die zich heeft ingeschreven. Daarbij kunnen deelnemers zaken delen en vragen stellen in de hele groep, geeft de trainer uitleg, sluit zij/hij aan op wat er speelt en kunnen deelnemers (net als bij een fysieke training) in kleine groepjes oefeningen doen met elkaar. Het programma blijft daarbij, grotendeels, hetzelfde waarbij er natuurlijk enkele aanpassingen zijn omdat we ons niet in dezelfde ruimte bevinden.

Onze ervaring is dat het voor webinars belangrijk is de schermtijd in blokken op te delen om je te kunnen blijven concentreren. En, omdat de tijd efficiënter wordt benut, is het mogelijk dezelfde stof in minder tijd te doen. Vandaar dat de dagindeling van deze training als volgt is:

Blok 1: 09.00 – 10.30 uur
Blok 2: 11.00 – 12.30 uur
Blok 3: 13.30 – 15.30 uur

Praktische informatie

Qua prijs hebben we ervoor gekozen om een live webinar 20 tot 35% goedkoper te maken dan een training op locatie. We schatten nu in dat de kosten vergelijkbaar zijn met die van een fysieke training. Bij een live webinar heb je in de meeste gevallen een extra technisch persoon nodig voor ondersteuning. Aan de andere kant heb je geen locatiekosten.

De 20 tot 35 % korting heeft er vooral mee te maken dat we het op deze manier beschikbaar willen maken voor meer mensen, in een periode waarin velen (net als wij) in onzekerheid verkeren over hun inkomsten.

Investering:
Prijs voor particulieren € 175,-, voor ZZP-ers € 250,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 400,-.

Het maximum aantal deelnemers is 12.

Wil je contact met ons op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Wij staan ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt.

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Meer informatie

Bel (010-465 00 68) of mail ons voor meer informatie.

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Meer informatie

Bel (010-465 00 68) of mail ons voor meer informatie.

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook trainingen via zoom.
Naar live-webinars