logo

Workshops Onderwijsmiddag 15 februari

Dit is wat Thomas d’Ansembourg zelf zegt over zijn bijdrage aan de onderwijsmiddag:
“This conference is an invitation to become aware of the means and power that each of us has, far beyond what we believe we know about ourselves, to re-enchant the world and our relations. By developing what I call (in french) « une intériorité citoyenne » (an inner life at the service of citizenschip and community), everyone can learn to put the best of oneself at the service of all.

Lees hier zijn volledige toelichting >>

Beschrijving van de workshops

1. “Verbindend Coachen” met Jenny Giezeman
Verbindende Communicatie nodigt mensen in organisaties uit tot ’empowerment’ door hen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun gevoelens/behoeftes en voor hun gedrag. Dit sluit naadloos aan bij de doelstelling van coachen: de gecoachte ondersteunen om met meer plezier en energie betere resultaten te laten behalen. We gaan met
elkaar een aantal concrete handvatten ervaren en oefenen zodat je hier na de workshop zelf mee aan de slag kunt op school!

 

2. “Werken aan welbevinden” met Susan Jedelo en Eva Schneijderberg
Susan Jedeloo is sinds 2016 bezig op Hogeschool Rotterdam met het implementeren van Verbindende Communicatie in het curriculum van HBO-Verpleegkunde. Eva gaat daar binnenkort ook een rol in spelen. In deze workshop deelt Susan iets over haar ervaring met studenten en collega’s. Je gaat bovendien via een oefening zelf ervaren hoe Verbindende Communicatie bij kan dragen aan persoonlijke en professionele veerkracht.

 

3. “Hoe breng ik dit in mijn school?” door Karen Ras en Martin van der Meulen
Als je geïnspireerd bent door Verbindende Communicatie en de drive hebt om dit breder in je school of onderwijsorganisatie te introduceren kunnen de volgende vragen aan de orde komen:

  • Tegen welke obstakels loop ik zelf aan als ik bedenk dat ik Verbindende Communicatie wil introduceren en hoe kan ik daar het beste mee omgaan?
  • Hoe ziet een trainingsprogramma Verbindende Communicatie er eigenlijk uit?

Tijdens deze workshop gaan we met elkaar aan de slag om deze vragen te onderzoeken door middel van oefeningen en delen we onze ervaringen op dit gebied.

Karen Ras is sinds 2016 gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie en heeft haar roots in het basis-, voortgezet- en mbo-onderwijs. Verder verzorgt zij trainingsprogramma’s voor VINE Instituut voor Verbindende Communicatie.

 

4. “Achter elke actie schuilt een behoefte, omgaan met conflicten in de praktijk door Sonja van der Meulen en Dionne Verbeet
Conflicten zijn inherent aan contact. De vaardigheden om met conflicten om te gaan zijn daarom van grote waarde in een mensenleven. Ontdek hoe je jonge mensen kunt ondersteunen met het proces van Verbindende Communicatie in het horen en vertellen van wat er bij ieder leeft. Ter inspiratie gebruiken we het (film)materiaal van Kirsten Kristensen met beelden uit de onderwijspraktijk. We oefenenen tijdens deze workshop met empathisch luisteren en het zoeken naar win-win.

Sonja was ooit ‘juf’ en werkt de laatste 10 jaar als ambulant begeleider in het primair en voortgezet onderwijs. Zij is gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie en verzorgt trainingen voor Vine.

 

5. Introductie workshop: “Werken aan innerlijke vrede” met Tineke Hertsenberg
Tijdens deze workshop gaan we op onderzoek uit naar wat jouw innerlijke vrede verstoort in je dagelijkse (onderwijs)werk: wat speelt er zich in jou af en wat is van essentieel belang voor jou?
Deze workshop is een introductie van Geweldloze Communicatie, een wijze waarop je kan bijdragen aan welzijn van jezelf en de ander.

Via deze link kun je je direct inschrijven voor de onderwijsmiddag.

Hier vind je ons verdere aanbod rond Verbindende Communicatie in het onderwijs.

15 jaar jubileum INSPIRATIE
Ai-opener bestaat 15 jaar. Dat willen we vieren door inspiratie te delen. Vier je mee?
Naar jubileum-pagina