Martin van der Meulen

Martin van der Meulen

OPRICHTER EN TRAINER

06 – 169 144 52
martin@ai-opener.nl

Van oorsprong ben ik bedrijfskundig ingenieur. Na 15 jaar als logistiek manager en project-manager gewerkt te hebben vertrok ik in 2001 naar Brazilië. Niet omdat ik mijn werk niet meer leuk vond, wel omdat ik me realiseerde dat ik een bijdrage wilde leveren aan een ‘mooiere wereld’ en wilde onderzoeken hoe ik dat vorm kon geven.

In Brazilië kwam ik in contact met en werd ik geraakt door Geweldloze Communicatie. Bij het lezen van ‘Nonviolent Communication, a language of life’ van Marshall Rosenberg was me meteen duidelijk dat ik trainingen wilde gaan geven in Geweldloze Communicatie. Ik heb vervolgens geholpen bij het van de grond krijgen van Geweldloze Communicatie in Brazilië en trainingen (be)geleid voor o.a. bedrijven, NGO’s en (straat)kinderen.

Terug in Nederland ben ik op 1 januari 2004 met Ai-opener gestart. De missie van Ai-opener is om het verbindend vermogen van mensen, teams en organisaties te vergroten. Ik werk samen met de organisatie van Marshall Rosenberg (Center for Nonviolent Communication) die mij in 2004 hebben gecertificeerd als trainer Geweldloze CommunicatieSM. Verder ben ik lid van NVO2 (Ned. Vereniging van professionals in Ontwikkelen en Opleiden).