Verbindende Communicatie verankeren in de praktijk

Als je geïnspireerd bent door Verbindende Communicatie of Geweldloze Communicatie herken je misschien dat het op zich simpel is maar daarmee nog niet gemakkelijk. Het model bestaat uit een viertal elementen (waarneming, gevoel, behoefte en verzoek) die je op verschillende manieren kunt inzetten:

  • Om intern helderheid te krijgen over wat je triggert of raakt;
  • Om jezelf helder uit te spreken naar een collega, teamlid, cliënt of iemand privé;
  • Of om met empathie te luisteren naar wat er bij die ander speelt

Maar je hebt wellicht al eens ervaren dat als je getriggerd of geraakt wordt het best lastig is om je te herinneren dat er zoiets is als Verbindende Communicatie. Laat staan om dat dan ook nog effectief toe te passen in het wild! Vandaar dat we je graag de gelegenheid geven om in te schrijven voor een serie van wekelijkse ‘Verbindende Communicatie op het werk tips’.

Tips Verbindende Communicatie op het werk

Op basis van het boek ‘Woorden die werken op de werkplek’ van Ike Lasater zijn zo’n 27 tips samengesteld die je ondersteunen om Verbindende Communicatie gedurende een half jaar in de (werk)praktijk te verankeren. Als je je naam en e-mailadres invult krijg je wekelijks een tip toegestuurd. Idee is dat de tips je inspireren en bijdragen aan bewustzijn over en vaardigheid in je communi­catie. Wij hopen natuurlijk dat dat zo is maar of dat echt werkt kun alleen jij bepalen. Ons ongevraagde advies: probeer het eens uit. Je kunt je altijd weer uitschrijven!

Tips Verbindende Communicatie op het werk

 

Samenwerking met Mens en Communicatie

Dat we je deze ‘Verbindende Communicatie op het werk tips’ gratis aan kunnen bieden komt omdat we recentelijk een samenwerking aan zijn gegaan met Mens en Communicatie. Dit is de uitgever die in het Nederlands taalgebied een tiental Geweldloze Communicatie boeken heeft vertaald en aanbiedt. Waaronder dus ook de boeken ‘Woorden die werken op de werkplek’ en ‘Effectief samenwerken op de werkplek’ van Ike Lasater. Mocht je interesse hebben in één of meerdere van hun boeken dan kun je die via hun website bestellen. Als je daarbij de code AIOPEN20 gebruikt krijg je 20% korting.

Trainingen Verbindende Communicatie op je werk

Als je een (vervolg)training wilt doen om je communicatie skills op je werk verder te ontwikkelen met ondersteuning van een ervaren en gecertificeerde trainer vind je hier het aanbod van Ai-opener >>

Daarnaast hebben we recentelijk ook enkele nieuwe trainingen ontwikkeld zoals Teamtools en Verbindende Besluitvorming en Sociocratie.