Met een aantal van onze trainingen kom je in aanmerking voor het STAP-budget. Dit is een subsidie vanuit de overheid om mensen te stimuleren in hun groei, passie en professionaliteit! Via STAP kun je tot € 1.000,- euro vergoed krijgen.

Klik hier voor een filmpje van het UWV waarin zij het STAP-budget en het aanvragen uitleggen.

Voorwaarden
Voorwaarden om in aanmerking te komen voor het STAP-budget:

  • Je hebt dit jaar nog niet eerder gebruik gemaakt van het STAP-budget.
  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je ontvangt geen AOW.
  • Je woonde of werkte de afgelopen 24 maanden in Nederland of ontving een uitkering.

Inschrijving en aanmeldbewijs
Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet kun je je via onze website  inschrijven voor de training van je keuze. Je ontvangt van ons dan direct een bevestiging van inschrijving en binnen drie werkdagen een aanmeldbewijs. Met dit aanmeldbewijs kun  je STAP-budget aan te vragen.
(Bij inschrijving via STAP houden we een plek voor je in optie totdat de subsidie wel of niet is toegekend. Bij een inschrijving ben je verzekerd van plek in de opleiding)

Let op! Op is op, dus wees er snel bij. Zorg dat jouw aanvraag op de 1e dag van de aanvangstermijn binnen is. Het beste is om voor 10 uur ingelogd te zijn. Je komt dan in de wachtruimte en wordt om 10 uur in willekeurige volgorde toegelaten om je aanvraag te doen.

Wanneer aanvragen?
Je kunt het STAP-budget aanvragen als de opleiding niet eerder dan 4 weken na je STAP-aanvraag en uiterlijk 3 maanden na de afloop van de aanvraagperiode start.

Voorbeeld:
Op maandag 3 juli 2023 start de nieuwe aanvraagperiode van 2 maanden. Als je op 3 juli aanvraagt mag de training dan starten tussen 1 augustus en 30 november 2023.

Hoe vraag je STAP-budget aan?
Meld je aan via de website van het UVW. Je hebt hiervoor het officiële STAP-aanmeldbewijs van ons nodig en je DigiD. Kies in het dashboard voor ‘Vraag STAP-budget aan’ en volg de stappen.

Upload het aanmeldbewijs dat je van ons hebt ontvangen en vul als inschrijvingsnummer het bestelnummer op het aanmeldbewijs in. Klik vervolgens op ‘Zoeken’.

Als je bij ‘Naam opleider’ Ai-opener invult krijg je een overzicht van al onze trainingen die voor STAP-budget in aanmerking komen. Selecteer de betreffende training en doorloop de stappen.

Wat als je STAP-budget niet wordt toegekend?
Nu is het even afwachten op de toekenning van het budget. In de tussentijd houden wij een plek voor je vrij. Als jouw aanvraag is goedgekeurd, melden wij je definitief aan bij de opleiding en factureren wij maximaal € 1.000,- aan het UWV en het eventuele restantbedrag aan jou. Is het budget niet toegekend dan horen we graag van je of je alsnog deelneemt.