logo

Eva Maria Schneijderberg

Mijn kennismaking met Verbindende Communicatie in 2012 bracht mij zoveel effectiviteit en harmonie in mijn communicatie binnen mijn persoonlijke leven dat ik mij verder ben gaan verdiepen in dit proces. Na een aantal jaar integreren van Verbindende Communicatie besefte ik, vanuit mijn achtergrond als leerkracht dat ik hiermee in het onderwijs wilde gaan bijdragen. Samen met anderen heb ik het initiatief www.levenverrijkendonderwijs.nl opgepakt en bied ik training aan in scholen en aan individuele leerkrachten. Sinds mijn aanbeveling als CNVC gecertificeerd trainer in 2017 bouw ik binnen Ai-opener met Dionne Verbeet aan specifieke trainingen Verbindende Communicatie voor het onderwijs.

De toepassing binnen het onderwijs maakt mij enthousiast vanwege de mogelijkheden om op een vakoverstijgende manier bezig te zijn met persoonsvorming en emotionele-intelligentie. Als leerkracht ondersteunt Verbindende Communicatie mij om structureel te bouwen aan “een cultuur van vrede” binnen alle lagen van de schoolorganisatie. Het aanreiken van het proces van Verbindende Communicatie met daarbij o.a. de vaardigheden van empathie, samenwerking, conflictmanagement en creëren van verbinding, vervult me met hoop voor de toekomst. Het geeft me voldoening om collega’s hiermee kennis te laten maken omdat het hen kan ondersteunen bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, begrip en vaardigheden waarmee jongeren “co-creators” en wijze leden kunnen zijn van een duurzame, vreedzame wereld.

Naast trainer en leerkracht ben ik ondernemer en eigenaar van een landelijke trainingslocatie onder de rook van Amsterdam.

15 jaar jubileum INSPIRATIE
Ai-opener bestaat 15 jaar. Dat willen we vieren door inspiratie te delen. Vier je mee?
Naar jubileum-pagina