Mensen zijn niet gelijk: Met alle unieke eigenschappen en kwaliteiten zijn er verschillen tussen mensen. Deze verschillen uiten zich op allerlei manieren. Ze kunnen het soms lastig maken om elkaar te ontmoeten en samen te werken.

Ook hebben we veel overeenkomsten. En we delen allemaal dezelfde menselijke gevoelens en behoeften. Elkaar hierin zien lijkt een sleutel te zijn tot begrip en verbinding.

Verbindende Communicatie geeft handvatten om vanuit onze waarden te reflecteren op; onze communicatievaardigheden, onze taal en denken en op hoe we omgaan met onze invloed. In deze workshop staat dat laatste centraal. Als we onze invloed (her)kennen kunnen we nóg meer bijdragen een wereld die voor iedereen werkt.

Inhoud

In deze workshop gaan we werken rondom de thema’s diversiteit en inclusie. Ook onderzoeken we in deze workshop vanuit de definities van Macht en Privilege hoe deze zich uiten in jouw eigen leven: Op welke vlakken heb jij invloed? Ben je je bewust van de impact van jouw invloed op anderen, die misschien in een andere positie verkeren? Kan jij jouw invloed inzetten voor het grotere geheel en daarmee bijdragen aan positieve sociale verandering en inclusie?

We onderzoeken en ontdekken dus

  • Onze eigen identiteiten en de impact daarvan op hoe we de wereld ervaren.
  • De impact van identiteit op hoe je de wereld ervaart en op hoe je wordt ontvangen door de wereld.
  • Hoe (onbedoelde) ongelijkheid in stand wordt gehouden door de structuren waarop onze samenleving is vormgegeven.
  • Onze eigen invloed en hoe je deze kan inzetten om bij te dragen aan inclusie.

In de training werken we vooral met ervaringsoefeningen en reflectie aan de hand van korte theoretische kaders. Je gaat zelf aan de slag vanuit je eigen ervaring, ondersteund door de trainers en samen met andere deelnemers. De training is gebaseerd op de principes en het gedachtegoed van Verbindende Communicatie.

Met als resultaat

Bewustzijn, moed en meer impact!

Na de training zie je scherper hoe ongelijkheid zich uit en de effecten daarvan. Je doorziet de diversiteit in jezelf en anderen en (h)erkent de impact hiervan. Je ervaart meer moed om je uit te spreken wanneer je ongelijkheid ziet of ervaart. En daarmee maak jij een verschil als je wilt bijdragen aan inclusie.

Voor wie

Voor mensen met ervaring in Verbindende Communicatie die willen reflecteren op (on)bewuste patronen die ongelijkheid in stand houden. Voor mensen die vanuit de intentie van Verbindende Communicatie willen bijdragen aan inclusie en sociale verandering in hun dagelijkse omgeving.

Trainers

Deze training wordt gegeven door Eva Maria Schneijderberg, internationaal gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie en Ziya Altmiş, certificerings kandidaat trainer in Geweldloze Communicatie.

Praktische informatie

De training is van 09:30 – 16:30 uur. Het minimum aantal deelnemers is 8.

Niveau: Verdieping
Voorkennis: Minimaal 2 dagen eerdere training in Geweldloze Communicatie bij een gecertificeerde trainer.
Contacturen: 6,5
Voorbereidingsuren: Geen

Locatie Eindhoven: Doctor Cuyperslaan 66, 5623 BB Eindhoven.
Locatie Rotterdam: Gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam.

Investering

Prijs voor particulieren € 150,-, voor ZZP-ers € 225,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 425,-.

Wil je contact met ons op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Wij staan ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat onze intentie is bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt.

Data, locatie en trainer

Meer informatie en inschrijven

Bel ons op 06 – 123 456 75 of mail ons voor meer informatie.
Je kunt je inschrijven voor de training door in de agenda op de datum te klikken. Particulieren en ZZP-ers kunnen met iDeal betalen, organisaties ontvangen eerst een factuur.

Informatie of advies

Soms wil je even overleggen over je vraag. Dat kan.

Contact