“In situaties waarbij ik vroeger keuzes maakte vanuit schuld, schaamte en geaccepteerd worden, ervaar ik nu een enorme vrijheid: ik kan bewust kiezen vanuit zorg voor mijzelf en daarmee ook zorg voor de ander. Graag deel ik met jou het proces van Geweldloze Communicatie en hoe jou dit kan ondersteunen in je relatie tot eten. Samen onderzoeken we welke behoeften bij jou in de koelkast liggen!”

Inge Hendriks

Eten kan allerlei behoeften vervullen. Soms is dat voeding, soms troost. Soms is het verbinding en vieren, soms bescherming en rouwen. Of een andere behoefte. Misschien is eten ‘een dingetje’ voor je, of een groot ding. Je eet meer dan je lief is, of juist minder dan je zou willen. Beide dragen niet bij aan je welzijn. Soms zitten we al etend vast in hardnekkige gewoontes, die bijna onmogelijk te veranderen zijn zolang we niet weten waarom we eigenlijk eten. Op wilskracht komen we soms een eind, maar in de kern blijft iets knagen: we leggen onszelf controle op, er blijft een ‘moeten’ zitten rond wel of niet eten. Je vindt van alles van jezelf. Acceptatie en vrijheid zijn ver te zoeken.

Niet in volledige vrijheid je geneugtes uitvoeren? Dan zit je gevangen in een conflict in jezelf. Als je dat conflict niet uit kunt pluizen of kunt horen, dan kun je niet in vrijheid genieten van eten of drinken.

Hoe vind je dan een manier om uit je controle over wel of niet eten te komen? We willen allemaal in vrijheid leven en keuzes maken, wat het onderwerp ook is. Van vrijheid word je alleen maar lichter.

Geweldloze Communicatie biedt een manier om de verbinding tussen lichaam en geest te vinden. Leer in deze training het verschil herkennen tussen fysieke honger en geestelijke honger, je gewoontes en overtuigingen te onderzoeken en je bewust te worden van hoe je uit de vicieuze cirkel kunt stappen.

Wat kun je verwachten?

Dag 1:

Het onderzoeken van overtuigingen en gewoontes en de behoeften daaronder
Herkennen en openbreken van de vicieuze cirkel van zelfafwijzing
Uitleg van oefeningen die je tussentijd thuis kunt doen.

Dag 2:

Oogsten van zaken waarvan je je bewust bent geworden.
Innerlijke dialoog, luisteren naar beide kanten. Dialogen zoals;’ Ach, het was zo’n zware dag, eentje mag best.’ Of ‘Je hebt het al verpest, dit kan er óók nog wel bij.’
Van schaamte en schuld naar acceptatie en keuzevrijheid. Onderzoeken van situaties waarin je keuzes maakt die schuld en schaamte oproepen.

Dag 3:

Verdieping: Aan de slag met alle ingrediënten en ervaringen van de voorbije twee maanden. Je bent twee maanden aan de slag geweest, en wat heb je ondervonden? Waar zitten de uitdagingen?

Wat neem je mee naar huis?

  • Oefeningen voor lichaam en geest
  • Een handout en checklist met elementen van de training
  • Persoonlijk stappenplan hoe je thuis datgene wat je geleerd hebt voort kunt zetten
  • Vervolgafspraken met jezelf en anderen

Voor wie

Deze training is gemaakt voor iedereen die zijn of haar oordelen en aannames wil onderzoeken om daardoor in contact te komen met onvervulde behoeftes die onder je eetpatronen liggen. Ervaring met geweldloze communicatie is niet nodig.

Deze training is behulpzaam, maar niet bedoeld als therapie. Twijfel je of deze training geschikt is voor jou? Neem dan even contact op met de trainer.

Deze training is niet bedoeld voor hulpverleners. Ben je hulpverlener (coach, therapeut etc.) en benieuwd of deze training voor cliënten geschikt is: neem contact op met Inge.

Trainers

Deze training wordt gegeven door Inge Hendriks.

Praktische informatie

De training is van 9.15-16.30 uur. Het maximum aantal deelnemers is 12.

Niveau: Basis
Voorkennis: Er is geen eerdere training in Geweldloze Communicatie nodig om deze training te volgen.
Contacturen: 20
Voorbereidingsuren: Geen

Investering

Prijs voor particulieren € 425,-, voor ZZP-ers € 625,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 1.200,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief consumpties, lunches  en studiematerialen.

Wil je contact met ons op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Wij staan ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt.

Data, trainer en locatie

Meer informatie en inschrijven

Bel ons op 06 – 123 456 75 of mail ons voor meer informatie.
Je kunt je inschrijven voor de training door in de agenda op de datum te klikken. Particulieren en ZZP-ers kunnen met iDeal betalen, organisaties ontvangen eerst een factuur.

Informatie of advies

Soms wil je even overleggen over je vraag. Dat kan.

Contact