Hoe kom je in je leerkracht te staan? Zodat je leerlingen en jij actief en geïnspireerd samen groeiende zijn. Hoe kun je ‘de mens’ zien achter de (‘probleem’)leerling die zijn opdracht niet op tijd inlevert, zit te eten in de les of rotzooi maakt.

Tijdens de introductietraining leer je wezenlijk contact maken met leerlingen en collega’s. Je leert je inleven (in de ander en jezelf) en verbinden met ieders diepere waarden en behoeftes. En bij te dragen aan win-win voor alle partijen.

Tijdens deze intensieve tweedaagse training Verbindende Communicatie in het onderwijs:

  • Leer je je gereedschappen van Geweldloze Communicatie in te zetten tijdens het lesgeven en in gesprek met je collega’s
  • Ervaar je hoe dit kan bijdragen aan het behouden en prikkelen van interne motivatie
  • Onderzoek je hoe je je positie vormgeeft en deze kunt inzetten om tot samenwerking te komen
  • Leer je inleven (in de ander en jezelf) en verbinden met ieders diepere waarden en behoefte
  • Ontwikkel je je vermogen om bij verschillen, conflicten of concurrentie oplossingen te vinden die voor beiden werken

Het model van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, is de rode draad bij deze training. Deelnemers gaan vooral zelf aan de slag met hun eigen werksituaties.

Productieve interacties met leerlingen en collega’s.

Interpersoonlijk competent, competent in het samenwerken met collega’s en competent in (zelf)reflectie en ontwikkeling.

Iedereen die wil kennismaken met Geweldloos Communiceren en Levenverrijkend Onderwijs.
De training is geschikt voor iedereen die werkt binnen het onderwijs.
Ondanks de verschillende onderwijsvormen en de verschillende leeftijden waar iedereen mee werkt vervult ieder dezelfde rol van leiderschap en kennisoverdracht. Het voeren van gesprekken met kinderen/ jongeren, ouders en collega’s is ook iets wat overeenkomt in alle lagen en vormen van het onderwijs.

Onze ervaring is dat deze overeenkomsten een raakvlakken veel herkenning bieden. Omdat ieder steeds met eigen casussen werkt, oefen je altijd met situaties die voor jou relevant zijn.

De training is van 9.15-16.30 uur. Het maximum aantal deelnemers is 16.

Niveau: Basis
Voorkennis: Er is geen eerdere training in Geweldloze Communicatie nodig om deze training te volgen.
Contacturen: 13
Voorbereidingsuren: Geen

Investering:
Prijs voor ZZP-ers € 425,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 575,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief consumpties, lunches  en studiematerialen.

Wil je contact met ons op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Wij staan ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat onze intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt.