Aanspreken op e-mail gebruik

Nadat alle 130 medewerkers van zorginstelling Cavent een workshop van 3 dagdelen in Verbindende Communicatie hadden gevolgd werden 20 medewerkers uitgenodigd om ook nog een verdieping te doen. Na het versturen van die uitnodiging en verschillende reacties daarop besloot één van de medewerkers haar nieuwe vaardigheden in praktijk te brengen.

Beste collega’s,

In het kader van verbindende communicatie.

Ik zie dat op de mail van 7 juni van de werkgroep door verschillende mensen gereageerd wordt naar alle betrokkenen met hun persoonlijke reactie.

Dit roept bij mij een gevoel van irritatie op. Mijn behoefte is dat we via de mail doeltreffend met elkaar communiceren. Mijn verzoek hierbij is om persoonlijke reacties alleen te richten naar de persoon die de vraag stelt.

Mogelijk roept mijn reactie ook wat bij jullie op: ik sta open voor jullie gevoelens, behoeften en verzoeken ????

Met vriendelijke groet

 

Meer praktijkvoorbeelden