logo

Community Platform Geweldloze Communicatie

Community-middag 8 oktober 2021

In 2018, bij ons 15-jarig jubileum, hebben we voor het eerst een community bijeenkomst georganiseerd. Sindsdien zijn we bezig met het bouwen aan een traditie en op vrijdag 8 oktober 2021 houden we onze vierde community middag. Je bent van harte uitgenodigd! De middag start om 13.00 uur en zal om 17.00 uur met een hapje en drankje worden afgesloten.

Als trainers van Ai-opener zijn we blij dat we de afgelopen tijd weer fysiek training hebben kunnen geven. En we staan te trappelen om op 8 oktober een aantal van jullie in het wild te ontmoeten. Zeker omdat we de community-middag op onze nieuwe ‘Plek voor gesprek’ organiseren: Gebouw De Heuvel in het centrum van Rotterdam bij de Laurenskerk en de markthal.

Daarnaast bieden we je de gelegenheid om online een (groot) deel van het programma mee te maken.

Om de community-middag voor iedereen toegankelijk te maken doneren de sprekers, trainers en organisatoren hun tijd. En worden alleen de kosten van de locatie en live-stream doorberekend. Vandaar dat je al voor € 15 (fysiek) of € 5 (online) kunt deelnemen. Je kunt er ook voor kiezen meer te betalen voor een goed doel. Iedere extra euro gaat namelijk naar stichting Let’s Care  onderwerp van de eerste presentatie.

Het programma ziet er als volgt uit

13.00 uur: Inloggen of inlopen en welkom
13.30 uur: Opening en ontmoeting (met live-stream)

13.45 uur: Presentatie door Erna Vinkers van stichting Let’s Care: “Hoe verbindend leiderschap een brug kan zijn tussen verschillende culturen met andere moedertalen” (met live-stream)

14.15 uur: Presentatie door Ilse Dapper, arts-intensivist bij GZA Antwerpen: “Hoe verbindend leiderschap artsen kan besmetten met the good vibes” (met live-stream)

14.45 uur: Pauze

15.15 uur: Parallelle fysieke en online workshops/bijeenkomsten waar je ter plekke uit kunt kiezen met onderstaande onderwerpen:

  1. Workshop 1 Hoe dan?! Oefenen met verzoeken doen door Dionne Verbeet
  2. Workshop 2 Verbindend leiderschap/organisatie door Erna Vinkers en Martin van der Meulen
  3. Workshop 3 Online: ‘It takes a village to raise a child’- In gesprek met andere ouders, samen zoeken wat werkt door Eva Maria Schneijderberg

16.30 uur: Plenaire uitwisseling van ervaringen (met live-stream)

17.00 uur: Vieren en informeel samenzijn met hapjes en drankjes

Klik hier voor meer inhoudelijke informatie over de presentaties en de workshops.


Alle informatie op een rijtje
Wanneer         : Vrijdagmiddag 8 oktober van 13.00 – 17.00 uur met aansluitend samenzijn
Hoe                  : Er zullen zowel online als fysieke activiteiten zijn
Deelnemers    : Maximaal 30 fysiek en 60 online
Wat kost het   : € 15 (fysiek) of € 5 (online) en je kunt ervoor kiezen iets te doneren

Eén van de vele uitspraken van Marshall Rosenberg is dat ‘Geweldloze Communicatie weliswaar eenvoudig is maar tegelijkertijd niet makkelijk’. Het gaat om wakker worden/blijven, oefenen, uitwisselen en het helpt om dat samen met anderen te doen. Vandaar dat we als Ai-opener besloten hebben extra aandacht te besteden aan het faciliteren van ‘community’ en op de website plek hebben gemaakt voor dit platform. Het is onze intentie om dit platform de komende tijd te laten groeien zodat je andere GC-liefhebbers kunt ontmoeten die interesse hebben in vergelijkbare thema’s, oefengroepen kunt vinden en wie weet wat er nog meer ontstaat.

 

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook 'onlive' trainingen.
Naar live-webinars