logo

Community-middag 9 oktober 2020

‘Eén van de vele uitspraken van Marshall Rosenberg is dat Geweldloze Communicatie weliswaar eenvoudig is maar tegelijkertijd niet makkelijk. Het gaat om wakker worden/blijven, oefenen, uitwisselen en het helpt om dat samen met anderen te doen. Vandaar dat we als Ai-opener besloten hebben extra aandacht te besteden aan het faciliteren van ‘community’ en op de website plek hebben gemaakt voor dit platform. Het is onze intentie om dit platform de komende tijd te laten groeien zodat je andere GC-liefhebbers kunt ontmoeten die interesse hebben in vergelijkbare thema’s, oefengroepen kunt vinden en wie weet wat er nog meer ontstaat.

In 2018, bij ons 15-jarig jubileum, hebben we voor het eerst een community bijeenkomst georganiseerd. En afgelopen najaar opnieuw, met de titel ‘oogstfeest’. We hebben daar zoveel energie van en positieve reacties op gekregen dat we jullie ook dit jaar willen uitnodigen voor een bijeenkomst. Deze is gepland op vrijdagmiddag 9 oktober van 13.30 tot 17.00 en zal volledig online (via Zoom) plaatsvinden. Om de community middag zo toegankelijk mogelijk te maken organiseren we deze op donatie basis. Waarbij er ook alle ruimte is om geen donatie te doen. Inschrijven voor de community middag kan via de knop onder aan deze pagina.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur    Inloggen en welkom
13.30 uur    Opening en ontmoeting
13.45 uur    Presentatie Esra Altmis van Stichting Ik Wil waar Verbindende Communicatie het fundament is voor de organisatie.

Be the change you want to see in the world…

Toen ik 7 jaar geleden mijn train-de-trainer opleiding volgde, kwam de vraag om mijn ‘stoutste droom’ uit te werken. Mijn droom was niet om trainer Geweldloze Communicatie te worden maar dat we een bruisend wijkcentrum hadden in mijn buurt in Eindhoven. Een community waar iedereen erbij hoort en waar Geweldloze Communicatie de universele taal zou zijn.
Inmiddels zoveel jaren verder is deze droom al een heel eind gerealiseerd. Heel graag vertel ik er meer over in de onlinepresentatie op 9 oktober. En er is ruimte voor vragen en uitwisseling. Misschien inspireert het jou ook om lokaal te starten met een NVC-community.

Esra Altmis, Stichting Ik wil. www.stichtingikwil.nl

14.15 uur    Presentatie Verbindend Coachen bij Albeda College door Leontine Keijzer-Gango en Jenny Giezeman.

Verbindend Coachen bij Albeda College
Bij het Albeda College in Rotterdam ondersteunen 25 trajectbegeleiders/coaches de MBO-leerlingen bij de uitdagingen die ze tegenkomen om hun studie af te ronden. Dat kan gaan over motivatie, thuissituatie, verzuim, loopbaankeuze e.a. Toen de leidinggevende van deze afdeling de leergang Verbindend Leiderschap volgde was hij daar zo door geraakt dat hij zijn teamleden dit ook gunde. Vandaar dat Jenny Giezeman alle teamleden drie dagen heeft getraind in Verbindend Coachen. Daarbij is zij ondersteund door Leontine Keijzer-Gango, één van de coaches op de afdeling, die zelf al jaren bezig was met Verbindende Communicatie en nu ook gecertificeerd is als trainer. Jenny en Leontine vertellen over de opzet van de training en wat het heeft opgeleverd. Ook hier is uitgebreid ruimte voor vragen en uitwisseling

14.45 uur    Pauze (tijd om even achter het scherm vandaan te komen en wat te drinken te pakken en/of te bewegen)

15.15 uur    Parallelle online workshops/bijeenkomsten waar je uit kunt kiezen met als titel:

Praten over kleur: ongemakkelijk!? door Ziya Altmis en Eva Maria Schneijderberg.
Wanneer je rondkijkt in de GC-kringen waar jij je bevindt, valt het je dan op dat er veelal witte mensen deelnemen? Tijdens deze workshop willen we het gesprek over kleur met elkaar aangaan. Elkaar ontmoeten in dit ongemak.

Klik hier voor meer informatie over deze workshop.

Oefengroepen: uitwisselen wat werkt door Tineke Hertsenberg en Martin van der Meulen
De workshop gaat over de vragen die opborrelen bij het opzetten van een oefengroep, de link met intervisie en het levendig en effectief houden van een oefengroep. Wat zijn mogelijke vormen van een oefengroep, wie ‘leidt’, wat is de inhoud, hoe sluit je aan bij de verschillende behoeftes?

Klik hier voor meer informatie over deze workshop.

Behoeftes onder de ‘petten’ die we opzetten door Leontine Keijzer-Gango en Jenny Giezeman
Heb je soms ook het idee dat je te veel op je bordje hebt? Dat we vanuit diverse petten (moeder, partner, mentor, coach, vriend(in), student, dochter of zoon van) onszelf van alles opleggen? Tijdens deze workshop gaan Leontine en Jenny met de groep aan de slag om met empathie de behoeftes onder al die petten te ontdekken.

Klik hier voor meer informatie over deze workshop.

16.45 uur   Plenaire afsluiting

Meer informatie

Bel (010-465 00 68) of mail ons voor meer informatie.

Live Webinars NIEUW
Om bij te kunnen blijven dragen aan groei en ontwikkeling geven we nu ook 'onlive' trainingen.
Naar live-webinars