Coaching? Het mooiste vak ter wereld!

Als kind wilde ik altijd al graag andere mensen gelukkig maken. Dat deed ik toen door een babbel te maken met mensen, die alleen waren. Of rondlopen met toastjes op de feestjes van mijn familie, een kussentje achter de rug van een oudere tante te leggen, boodschappen te doen voor een oudje uit de buurt, of..… Als ik maar kon helpen was ik zelf ook gelukkig.

Dat bijdragen aan behoeften van anderen heeft er dus altijd wel ingezeten; daarmee mijn eigen behoeften tegelijkertijd vervullend. Alleen een ‘babbelende, toastjesdragende kussentjeslegger’ is niet echt een beroep, dus hiep-hiep-hoera, toen ik van het bestaan van ‘coaching’ hoorde in de jaren ’90. Toen ben ik zelf coach geworden en sinds 2000 leid ik mensen op tot professionele coach.

In 2006 ontmoette ik Marshall Rosenberg voor de eerste keer. Wow!!!….. super-enthousiast,  gevoed en dankbaar voelde ik me, voor de diepgang en het resultaat toen ik ging coachen vanuit het Verbindende Communicatie gedachtengoed. Het helpt me om mijn klanten in beweging te brengen, zodat zij hun doelen kunnen realiseren. En hun tevredenheid, omdat zij hun behoeften vervullen, ontroert me keer op keer. Wat er gebeurt als mensen zich werkelijk bewust zijn van hun behoeften; daarmee contact kunnen maken. Dat er dan zingeving en resultaatgerichtheid ontstaat. Daarmee zijn mijn behoeften ook vervuld. Vandaar dat ik het mooiste vak ter wereld heb!

Ik houd ervan om vanuit diepgang en lichtheid te werken en tegelijkertijd vanuit verbinding bij te dragen aan zingeving en resultaatgerichtheid voor zowel mijn klant als mijzelf.
Heb je zin om een dagje kennis te komen maken met deze manier van coachen? Kom dan op donderdag 27 juni 2019 naar Rotterdam voor de Workshop Verbindend Coachen. Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

Jenny Giezeman