Training Verbindende Communicatie Cavent (deels online, deels fysiek)

We heten je van harte welkom bij de training ‘Verbindende Communicatie’. Zoals jullie weten werkt Cavent met een eigen ‘Methodische werkwijze’.

Hiermee is Cavent een aantal jaar geleden gestart omdat ze een nieuwe begeleidingswijze in wilden voeren die beter aansloot op de participatiesamenleving en op de waarden van Cavent: gelijkwaardigheid, openheid, respect voor eigenheid en verbinding. Belangrijk onderdeel van deze werkwijze is het gebruik van Verbindende Communicatie om zo met elkaar aandacht te besteden aan een aantal basisvaardigheden: observatie, communicatie en dialoog voeren. Daarnaast biedt Verbindende Communicatie veel aanknopingspunten voor persoonlijke groei. Omdat het belangrijk wordt gevonden dat iedereen bij Cavent met Verbindende Communicatie uit de voeten kan krijgen jullie de gelegenheid om hier een training in te volgen die door Ai-opener wordt verzorgd. De training is deels online en deels fysiek. Hieronder zie je hoe de training is opgebouwd en kun je doorklikken voor de online-filmpjes en oefeningen. Voor de start is het handig om je handboek bij je te hebben omdat daar een deel van de oefeningen in zit. Indien je deze nog niet hebt ontvangen kun je deze aanvragen via Martijn van Steenbergen (regiokantoor). Hier vind je een link naar de PDF van het handboek, zodat je de juiste informatie terug kunt vinden. Daarnaast is het handig om onze ‘communikaartjes’ met gevoelens en behoeftes te downloaden en om een notitieblok en pen bij de hand te hebben.

Wat houdt de training Verbindende Communicatie in?

Het gedachtegoed van Verbindende (of Geweldloze) Communicatie is de basis van deze training. In hoofdlijnen is de training als volgt opgebouwd: 

A. De start van de training is online. Voorafgaand aan de eerste fysieke bijeenkomst vragen we je om een aantal filmpjes vooraf te bekijken en de bijbehorende oefeningen zelf te doen. In totaal zal dit ongeveer 1 uur voorbereidingstijd vragen. Klik hier om naar deze filmpjes en oefeningen te gaan.

B. Tijdens het eerste fysieke dagdeel gaan we aan de slag met jouw behoeften en waarden, zowel persoonlijk als professioneel: wat zijn jouw oordelen, wat triggert je en wat is voor jou belangrijk? Daarnaast gaat de aandacht uit naar wat de ander beweegt: hoe krijg je zicht op de drijfveren van een cliënt, je collega of een andere partij waarmee je samenwerkt? Hoe kun je beter luisteren naar je gesprekspartner (empathie), zelfs als je het niet met haar of hem eens bent?

C. Na dagdeel 1 is er weer een online stuk van de training ter voorbereiding op dagdeel 2 waarbij we weer bij elkaar komen met dezelfde groep. Dit vraagt zo’n 30 minuten voorbereiding. Klik hier voor de online voorbereiding C.

D. Het tweede en laatste fysieke dagdeel is helemaal gericht op het voeren van een effectieve dialoog: hoe creëer je een win-win situatie als de belangen verschillen? Hoe werk je samen en ga je om met weerstand (ja maar)?

E. Nadat de bijeenkomsten zijn afgelopen is er nog een laatste online deel om jezelf te blijven herinneren aan de stof en het verbindend communiceren. Online deel volgt.

Meer informatie

Als je vragen of feedback hebt over de online-training of er zijn technische problemen dan kun je contact opnemen met het secretariaat (Ingrid Bouland: info@ai-opener.nl of 06-12345675). Voor vragen die te maken hebben met de achtergrond van de training en over de planning kun je terecht bij Claudia van Wort, personeelszaken: c.bakker@cavent.nl.