[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1489757465967{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_custom_heading text=”Vrede kun je leren” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1538416211034{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1538641921664{margin-bottom: 10px !important;}”]Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid – en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg? Thomas d’Ansembourg en David Van Reybrouck vragen zich af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede moet net zo vanzelfsprekend zijn als gymnastiek en lichamelijke verzorging. Het essay Vrede kun je leren pleit voor mindfulness, geweldloze communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. Zweverig? Recente wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe deze technieken werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, betere leerprestaties en wederzijds begrip. Ze verhogen de mentale hygiëne, zowel van mens als maatschappij. Als tien minuten stilzitten per dag volstaat, waarom doen we er dan decennia over om die gewoonte in te voeren?

In De Wereld Draait Door van 16 mei 2017 is uitgebreid aandacht besteed aan het boek ‘Vrede kun je leren’. Bekijk hier het fragment.

Het boek ‘Vrede kun je leren’ kun je vinden in de Geweldloze Communicatie Webwinkel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]