Meiden

In juni stuurden we onze 100e inspiratiemail rond. Voor ons was dat aanleiding om een persoonlijk inkijkje te geven in wat Geweldloze Communicatie voor ieder van ons betekent en waarom het ons, al zo lang, inspireert. In deze blog de ervaring van Ingrid.

Het belangrijkste wat Geweldloze Communicatie mij heeft gebracht is de verbinding met mijn twee dochters (11 en 13 jaar). Daar waar ik om mij heen afschrikwekkende verhalen over pubers hoor, ervaar ik juist veel harmonie, gezelligheid en verbinding met die van mij. Door open te staan voor hun behoeften, zonder die van mezelf te vergeten. In gesprek te blijven over wat hen bezig houdt en wat er bij hen leeft en te delen hoe dat bij mij is. Iedere dag weer een cadeau.

Door Geweldloze Communicatie ben ik beter in staat me in de ander in te leven en daardoor rust te vinden in waar we verschillen.

En het bracht me Ai-opener, waar ik mag werken met een club mensen die met elkaar op zoek gaan naar oplossingen die voor ieder van ons werken. Blij en dankbaar daarvoor.

Ingrid Bouland