Weer trainen op locatie vanaf 1 juni!

Goed nieuws wat ons betreft: vanaf 1 juni gaan we met Ai-opener weer training geven op locatie. Jippie! We staan te popelen om jullie weer fysiek te ontmoeten met gepaste afstand. Tegelijkertijd hebben we de afgelopen maanden uitgebreid ervaring opgedaan met het geven van ‘onlive’ trainingen. En, zoals verwoord in een vorig blog, roept dat zowel bij deelnemers als bij ons enthousiasme op. Vandaar dat je nu zowel in kunt schrijven voor onze vertrouwde trainingen op locatie als voor een aantal live webinars . Voel je vrij om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over de verschillen tussen de ‘gewone’ trainingen en de online variant. Of als je meer wilt weten over ons nieuwe aanbod zoals de summercourse, van harte ‘nee’ zeggen, zelfverbinding in het dagelijks leven, e.a.

Wellicht kun je je voorstellen dat het behoorlijk wat voeten in de aarde heeft om weer op locatie te trainen want we willen dat graag met zorg doen. Denk aan de protocollen van accommodaties, indeling van de ruimte, toegestane groepsgroottes en nog veel meer. Tegelijkertijd zijn we ons er heel erg van bewust dat dit uiteindelijk allemaal gaat over het invullen van behoeftes. Protocollen kunnen bijvoorbeeld de behoefte aan helderheid invullen (waar kan ik op rekenen?) en aan fysieke ruimte en vertrouwen (er is nagedacht over hoe ik 1,5 m afstand kan houden). En de ene indeling van een ruimte kan meer bijdragen aan de behoefte van verbinding dan een ander. Vandaar dit ongevraagde advies: vergeet niet om je bewust te blijven van je eigen behoeftes bij alles wat we met elkaar afspreken…

Om een voorbeeld te geven: vorige week had ik contact met een deelnemer van een lopende training. Hij gaf aan dat zijn behoefte aan verbinding (om mij en de groep te zien) het won van zijn angst (zijn behoefte aan veiligheid en welbevinden) en dat hij daarom in juni naar de afsluitende trainingsdag wilde komen. Toen ik reageerde dat ik blij was met zijn komst en bezorgd dat hij op die manier zijn behoefte aan veiligheid/welbevinden onvoldoende serieus nam herkende hij dat. Waarop hij aangaf dat het helpt om zich er bewust van te zijn dat hij voor zichzelf kan zorgen door op die trainingsdag aan te geven dat hij echt afstand wil houden. En, mijn conclusie, dat is meteen een interessante oefening in het toepassen van Verbindende Communicatie! Succes gewenst met alle oefenmogelijkheden in Corona-tijd om helder te zijn over wat voor jou belangrijk is en empathisch te luisteren naar andermens behoeftes.

Martin van der Meulen