Oogstmoment

Wat een ongelofelijk mooi idee: een Oogstfeest. Ik wil daar graag aan bijdragen, en mijn oogstmomenten delen, want ik heb veel aan Verbindende Communicatie (en jullie!) te danken.

Voor mij zijn er meerdere oogstmomenten:

  1. Na de kennismaking met Verbindende Communicatie tijdens een 3-daagse training op het werk (Aidsfonds) ben ik Verbindende Communicatie thuis gaan toepassen en dat heeft de communicatie met mijn puberzoon verbeterd. Door hem niet langer op de huid te zitten met MIJN behoeften, maar aandacht te hebben voor de zijne, ontstond er een nieuwe balans. Heel fijn.
  2. Tijdens de eindpresentatie in jaartraining De Reis heb ik mijn kernbehoeften gepresenteerd; belangrijkste inzicht voor mij was dat ik niet alleen behoefte heb aan RUST (om mijn energiebalans te behouden), maar juist ook aan UITDAGING. In mijn werk heeft dit geleid tot nieuwe taken en uiteindelijk ben ik, na een sabbatical, voor mezelf begonnen (www.doorthart.nl). Een super nieuwe uitdaging, met voldoende ruimte om ook tijdig mijn rust te pakken.
  3. Bij het Aidsfonds heb ik de kar getrokken in het traject om iedereen in de organisatie te trainen in Verbindende Communicatie, en heb daartoe ook een ‘minitraining’ ontwikkeld voor die collega’s voor wie 3 dagen een te grote tijdsinvestering was. Toen ik daar begin dit jaar wegging waren meer dan 100 mensen getraind, en was Verbindende Communicatie bij een groot deel ook ‘geland’ in hun dagelijks werk.
  4. En nu als zelfstandige gebruik ik Verbindende Communicatie in mijn werk met teams om makkelijker en met meer plezier samen te werken.

 Kortom, een flinke oogst. Tot ziens op 18 november!

Doortje ‘t Hart