Sociale verandering

Beste allemaal,

Weken ga ik al voort op de community-dag, ik ben er zo blij van geworden en het heeft me zoveel energie gegeven om ook in de wereld te stappen en de social change waarover gesproken werd, te leven. Bemoediging dus. 

Ik vond erkenning in dat wat ik ook in Verbindende Communicatie zie; een enorme kracht die onze harten kan verwarmen en iedereen laat meetellen. Het verhaal van Esra, het verhaal van Leontien en Jenny. Als ik er alleen al aan denk, verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. Het heeft me doen inzien dat de sociale verandering waar ik zo zeer naar verlang gewoon begint bij 1 mens. Dat WIST ik natuurlijk wel maar op die middag VOELDE dat ook zo. 

Ik heb diepe verbinding ervaren in de workshop van Eva Maria en Ziya, gewoon door het delen van onze persoonlijke ervaringen met in-en uitsluiting. 

Graag zou ik op een ander moment, misschien volgend jaar nog verder willen praten over het tonen van kwetsbaarheid. Hoe kan Verbindende Communicatie bijdragen aan het tonen van kwetsbaarheid? In een groep waar het ‘not done’ is om kwetsbaarheid te tonen, in een zogenaamde schaamtecultuur wellicht. 

Dat zijn dingen waar ik mee worstel.

Hartelijke groet,
Daphne Clement