Sociale verandering

Verbindende Communicatie is natuurlijk een manier om meer verbinding te ervaren met jezelf én met de mensen om je heen. Of dat nu gaat om je familie, je vrienden, met collega’s of met anderen waarmee je samenwerkt. Tegelijkertijd was het ook de droom van Marshall Rosenberg dat Geweldloze Communicatie zou bijdragen aan sociale verandering; aan een wereld die voor iedereen werkt. En, als Ai-opener proberen we daar ook ons steentje aan bij te dragen. Vandaar dat we hier, tijdens onze community-dag in oktober, speciaal aandacht aan hebben besteed.

Zelf voel ik me daar nog weleens onzeker over: “Dragen we/draag ik wel genoeg bij?”, “Is het geen druppel op een gloeiende plaat?”, etc. Daarom ben ik dankbaar voor de reactie van Daphne die helder beschrijft wat deelname haar heeft gebracht:

“Beste allemaal,

Weken ga ik al voort op de community-dag. Ik ben er zo blij van geworden en het heeft me zoveel energie gegeven om ook in de wereld te stappen en de ‘social change’ waarover gesproken werd, te leven. Bemoediging dus.”
(Klik hier >> voor Daphne’s volledige reactie).

Want, hoewel ik diep van binnen weet dat wat we doen betekenisvol is, helpt het me om daar af en toe bevestiging van te krijgen. Helemaal als iemand aangeeft dat ze geïnspireerd is geraakt om ook bij te dragen aan sociale verandering!

Als je zelf niet deel hebt genomen aan de community-dag kun je er toch nog iets van meepakken. De presentatie van Esra Altmis (Stichting Ik wil) en het interview van Leontine Keijzer Gango door Jenny Giezeman over Albeda college staan nu namelijk online. En ook het materiaal van de drie workshops na afloop kun je bekijken op ons community-platform. We lezen graag terug wat het bij jou oproept en nodigen je uit het ons te laten weten via mail.

Martin van der Meulen