3 dingen waar ik blij van word

Ten tijde van ongevraagde en ongewenste veranderingen, zoals nu tijdens de Corona-situatie, kan het zijn, dat je je onzeker, onveilig, angstig voelt of misschien zelfs paniek ervaart. Dat hoeft niet weg, dat is wat je voelt. Om meer evenwicht te ervaren kan het helpen om iedere dag bewust tijd te nemen/stil te staan bij dingen, die je gevoelens van dankbaarheid, blijdschap, vrolijkheid of geluk brengen.

Ik doe dit zelf dagelijks een aantal keer: stilstaan bij de zaken die me gelukkig, vrolijk, geraakt of dankbaar doen voelen. Dit helpt mij om in evenwicht te zijn met alles wat er zich in mijn leven aandient.

Een voorbeeld van wat dat vandaag – me beperkend tot 3 dingen – voor mij is:

1. De geur van vers gemaaid gras.  Het prikkelt me positief en maakt me bewust van mijn levendigheid en lichtheid als ik mijn hondje uitlaat. Het doet me denken aan warme zwoele dagen; een heerlijke gedachte en zalig gevoel dat ik leef.

2. De bijgaande tekst, die de vrouw van mijn neef op mijn logeerbed had gelegd. Voor mij is dit liefde, zorg en steun pur sang die me raakt. Het doet me beseffen, dat ik niet alleen ben, dat er van me gehouden wordt; heerlijk…..

3. De ZOOM ontmoeting met mijn Ai-Opener collega’s deze week. Het uitwisselen van ideeën met elkaar, waardoor we elkaar inspireerden en uitdaagden. Zwengelt mijn creativiteit aan, laat me bruisen. Ik voel me warm samen te kijken naar mogelijkheden, groeien en bloeien…….

Van harte nodig ik je uit, om iedere dag even tijd te nemen om je bewust te zijn van 3 dingen waar je blij van wordt.

Jenny Giezeman