(Geen) tijd voor zelfverbinding!?

Tijdens de Ai-opener feestdag op 11 oktober deed ik mee met de workshop ‘Zelfverbinding in het dagelijks leven’. Tijdens het lopen van ‘het straatje’ merkte ik hoe simpel het kan zijn om weer even met jezelf in verbinding te komen. Om te onderzoeken hoe je je voelt en wat je graag zou willen. En hoe heerlijk dat is.

Ik betreurde ook direct dat ik dit in het dagelijks leven, met veel hectiek, kinderen en een baan, eigenlijk zo weinig doe. Het kostte me nu maar drie minuten en toch schiet het er vaak bij in. Zoekend naar strategieën om invulling te geven aan de behoefte naar een dagelijks moment voor zelfverbinding kwam ik op het idee om een alarm op mijn telefoon in te stellen op een moment dat ik zeker weet dat ik hier even tijd voor heb. Voor mij is dat het moment dat mijn kinderen net naar school zijn en voordat ik aan mijn werk begin. Deze tip wil ik graag met je delen, omdat dit wellicht ook voor jou kan werken. En het hoeft natuurlijk niet dagelijks of altijd op hetzelfde moment. Kijk gewoon wat voor jou werkt. ‘Vergeet’ je tijd voor jezelf te nemen, laat je dan herinneren…

De oefening die we aan het einde van de workshop in tweetallen deden bestond uit het beantwoorden van de volgende vragen die op de vloer lagen:

Waarneming
Aandacht in je lichaam. Wat neem je waar? Hoe adem je?

Gevoel/Behoefte
Komen er gevoelswoorden op? Welke behoeftes herken je?

Verzoek
Heb je een verzoek aan jezelf? Wat wil je als volgende doen?

Op onze website vind je nog een beschrijving van een oefening Check-in die je ook voor zelfverbinding kunt gebruiken.

Ingrid Bouland