Terugblik en felicitaties

In het kader van ons 15 jarig jubileum vroegen wij jullie in onze laatste nieuwsbrief of jullie met ons wilden delen wat Ai-opener/Geweldloze Communicatie in de afgelopen jaren voor jou heeft betekend. Carolien wil dat graag met ons en jullie delen.

* * *

Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum! Mooi te zien hoe de organisatie zich ontwikkelt en uitbreidt! Graag maak ik gebruik van de oproep om ervaringen te delen: in 2015 heb ik de jaarreis gedaan. Samen met Dionne en Christiaan waren jullie het team wat ons begeleidde. Intens en integer, zo heb ik het ervaren. Verwondering over de “eenvoud” van de theorie en tegelijkertijd de moeilijkheid om deze toe te passen in het dagelijkse leven. Geweldloze Communicatie heeft me gegrepen en niet meer los gelaten. In het oefenen blijft het vallen en opstaan, soms heeft dit ook geleid tot het verbreken van een verbinding. Maar vanuit de intentie om “naar waarheid” te leven is ook dat het pad van Geweldloze Communicatie.  Ook ervaar ik op een steeds diepere laag dat Geweldloze Communicatie begint met zelfcompassie: dat de mate van vriendelijkheid en mildheid naar jezelf de mate van presentie en compassie naar de ander bepaalt. Dat is waar ik mij op dit moment in verdiep.

Sinds ruim een jaar heb ik een klein oefengroepje, zo houd ik mijn ontwikkeling levend. En graag kom ik nog eens terug in een één- of meerdaagse. Een leven lang leren, wat een mooi pad!

Graag tot de volgende ontmoeting, wellicht in februari bij het Geweldloze Communicatie-festival.

Hartelijke groet,

Carolien

* * *

Kijk hier voor meer informatie over jaaropleiding De Reis.