Let’s Care!

Deze aansporing is de naam van een Nederlandse stichting die meisjes en jongens uit de Filipijnen aan een betere toekomst helpt. Erna Vinkers heeft deze stichting in 2008 opgericht om misbruikte en/of mishandelde kansarme kinderen in de Filipijnen opvang, traumaverwerking en educatie te bieden. Waarom ik er hier aandacht aan besteed is dat ik me als de dag van gisteren herinner dat Erna in 2010 de Train de trainer volgde. En toen aangaf dat ze grote dromen had voor ‘haar’ project in de Filipijnen en al voor zich zag dat Geweldloze Communicatie daar een belangrijke basis voor zou worden…
Toen ik afgelopen december hun nieuwsbrief las met alles wat ze in de afgelopen jaren hebben bereikt was ik diep onder de indruk en ontroerd. Vanwege alles wat deze stichting bijdraagt aan het welzijn van inmiddels honderden kinderen. En omdat ik me weer eens realiseerde wat één persoon, in samenwerking met vele anderen, voor verschil kan maken!

In hun nieuwsbrief las ik niets over Geweldloze Communicatie en ik was benieuwd hoe het daarmee stond. Vandaar mijn blijde verrassing toen ik vorige week zag dat Erna bovenstaande foto op Facebook had geplaatst met de tekst: “Geweldloze Communicatie aan het trainen met de staf en de dieren :-). En daarmee was de cirkel voor mij weer rond.

Meer informatie over Let’s Care en hoe je kunt bijdragen is te vinden op hun website. Als je interesse hebt in de volgende Train de Trainer die in september begint kun je hier lezen wat die inhoudt.

Martin van der Meulen