Verbondenheid

In juni stuurden we onze 100e inspiratiemail rond. Voor ons was dat aanleiding om een persoonlijk inkijkje te geven in wat Geweldloze Communicatie voor ieder van ons betekent en waarom het ons, al zo lang, inspireert. In deze blog de ervaring van Eva Maria.

Geweldloze Verbindende Communicatie gaat uit van onderlinge verbondenheid. Dit besef is mijn kompas. Het ervaren van de onderlinge verbondenheid van mens, natuur, aarde maakt dat ik wil bijdragen aan een vreedzame, duurzame wereld. Verbindende Communicatie geeft voor mij handen en voeten aan die intentie.

Dat begon voor mij heel dicht bij mezelf en in de relaties binnen mijn gezin en familie en met vrienden, later binnen mijn werk als docent en steeds meer zie ik hoe Verbindende Communicatie op grote schaal kan bijdragen aan een wereld die voor iedereen werkt. 

Het proces geeft me helderheid over de keuzes die ik zelf heb om bij te dragen aan verbinding. Deze manier van reflecteren brengt me vrijheid en openheid die voor mij leidt tot een leven lang leren. 

Eva Maria Schneijderberg