Dionne Verbeet

Jaaropleiding De Reis

Deze zomer ga ik voor het eerst als reisbegeleider op stap: 8 dagen wandelen met een groep in Oostenrijk. Ik zie er ontzettend naar uit én tegelijkertijd voel ik onrust en vind ik het rete-spannend. Want hoe zal het gaan? Er is een programma én er is ook nog heel veel flexibiliteit en dingen om in het moment te bepalen. Wie gaan er mee, wat zullen we onderweg tegenkomen, hoe is het met ieders uithoudingsvermogen en wat doet het weer?

Ik moet ergens om mezelf gniffelen. Al jaren begeleid ik het verdiepingstraject binnen Ai-opener dat we De Reis noemen. Dit najaar ga ik voor de 10e keer mee als ‘reisbegeleider’. En al die vragen die rond mijn wandelreis opkomen, zijn net zo goed van toepassing op deze reis – al is het weer daar een minder bepalende factor ;-). Bij De Reis voel ik geen onrust, daar ervaar ik enkel ongelooflijke nieuwsgierigheid naar wat er komen gaat! En heb ik groot vertrouwen in wat het eenieder van ons zal brengen. De ervaringen hebben me dat laten zien. Ik realiseer me dat ik dat vertrouwen mee kan nemen naar mijn wandelreis.

Zo zetten we denk ik allemaal continue onze stappen in onze ontwikkeling. Wellicht past het traject van De Reis op dit moment bij die van jou, want
– wellicht weet je inmiddels dat Geweldloze Communicatie iets essentieels voor je betekent, wat je verder wilt onderzoeken, integreren en …… merk je dat het dagelijkse leven weer met je ‘aan de haal’ gaat; heb je een agenda vol afspraken, wil je dit nog regelen, dat organiseren, ben je daar nodig en wil je er graag ook voor haar of hem zijn.

Hoe fijn is het dan om met een vaste groep mensen gedurende maanden met regelmaat bij elkaar te zijn, om weer even die pas op de plaats te maken, te reflecteren, vaardigheden verder te ontwikkelen om zo het gedachtegoed meer en meer te integreren?

– of wellicht vind je juist dat je lekker bezig bent met Geweldloze Communicatie en oefen je je vaardigheden geregeld én merk je dat je toch wel graag wat input van anderen zou wensen; of iets van reflectie op je doen en laten; of in openheid met iemand naar een terugkerend thema van je wilt kijken. Ook dat zou deelnemen aan De Reis kunnen bieden.

– of heel wat anders.

Hoe het ook zij, en of je insteek op privé vlak of op werkgebied ligt, hier kun je nog meer informatie lezen mocht je dat willen.

Zelf geniet ik elke keer weer van De Reis: over langere tijd met elkaar op stap zijn, geeft de ruimte om spelenderwijs verschillende facetten van onszelf tegen te komen en te onderzoeken; in de openheid en veiligheid die ontstaat is er gelegenheid om vaardigheden te oefenen en nieuw gedrag uit te proberen. En ik vind het machtig mooi wat we dan, telkens weer, laten zien en met elkaar creëren.

Wil je een ervaring van een deelnemer lezen? Linda heeft er een blog over geschreven.

Wie weet treffen we elkaar op deze Reis die 2 oktober van start gaat. Als je meer wilt weten of eerst even verder kennis wilt maken, dan nodig ik je van harte uit contact (link) met me te maken.

Dionne Verbeet