Inspiratiemail AI - Opener
Wil je onze inspiratiemail ontvangen met voorbeelden van Geweldloze Communicatie
Lezing (in het Engels)
Onze gastspreker, Thomas d’Ansembourg, spreekt over zijn essay Vrede kun je leren. Thomas d’Ansembourg en co-auteur David Van Reybrouck vragen zich daarin af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede dient net zo vanzelfsprekend te zijn als gymnastiek en lichamelijke verzorging. Hun boek Vrede kun je leren pleit voor mindfulness, Geweldloze Communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. Zweverig? Recente wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe deze technieken werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, betere leerprestaties en wederzijds begrip. Ze verhogen de mentale hygiëne, zowel van mens als maatschappij. Als tien minuten stilzitten per dag volstaat, waarom doen we er dan decennia over om die gewoonte in te voeren?
Voor wie
De onderwijsmiddag organiseren we om iedereen die belang hecht aan het creëren van een wereld die voor iedereen werkt te inspireren met de mogelijkheden van Geweldloze of Verbindende Communicatie. Geweldloze communicatie (GC) is voor ons de sleutel tot verbinding en het onderwijs een plek om de eerstvolgende generatie te kunnen inspireren met de mogelijkheden die dit proces biedt. Vandaar dat we deze middag voor iedereen uit het onderwijs toegankelijk willen maken en kostendekkend organiseren.
Inhoud
Na de presentatie van Thomas d’Ansembourg zijn er diverse workshops. Deze workshops worden vormgegeven door trainers van Ai-opener met leerkrachten/docenten (PO, VO, HBO, VMBO) en collega-trainers Geweldloze Communicatie. Sommige workshops zijn geschikt voor mensen die kennis maken met Geweldloze Communicatie, anderen zullen meer verdiepend zijn. Onderwerpen zijn: conflicthantering, zelfzorg, hoe breng ik Geweldloze Communicatie in mijn organisatie, coaching en werkvormen in de groep. Hier vind je een korte beschrijving van de vijf workshops. Op de dag zelf kun je kiezen naar welke workshop je gaat.
Programma
13:00 – 13.30 inloop met koffie en thee
13:30 – 13.45 gezamenlijke start, welkom
13:45 – 14:45 lezing Thomas d’Ansembourg (Engels)
14:45 – 15:00 Q&A en beschrijving workshops
15:00 – 15:30 pauze
15:30 – 17:15 diverse workshops
17:15 – 18:00 netwerkborrel
Praktisch
De onderwijsmiddag is op vrijdagmiddag 14 februari 2019, begint om 13.30 en de locatie is Centrum Djoj, A.Duyklaan 5-7 in Rotterdam. De kosten bedragen €35 als je zelf betaalt en €50 voor wie de organisatie betaalt (inclusief BTW). Vanwege de zaalcapaciteit hebben we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Via deze link kun je je direct inschrijven voor de onderwijsmiddag.
Hier vind je ons verdere aanbod rond Verbindende Communicatie in het onderwijs.